- Home
- Justiţie
- (29.07.2020, 05:31)
- Ilinca Nazarie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Iaşi a fost ridicat de DIICOT
- Cristin Zamoşteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi dezvoltatori imobiliari din Iaşi este audiat la DIICOT într-un dosar de folosire cu rea-credinţă a creditului societăţii, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani
- Audierile au loc în urma a 40 de perecheziţii ce au avut loc marţi în Iaşi, iar prejudiciul din dosar, spun procurorii, ar fi de 12 milioane de euro
- Alte 16 persoane au fost aduse la audieri
5148 afișări

Sursa foto: Mediafaxfoto
Cristin Zamoşteanu a fost dus la audieri marţi, într-un dosar al DIICOT şi BCCO Iaşi. Peste 100 de poliţişti, jandarmi şi procurori au făcut marţi perecheziţii la 40 de adrese din Iaşi. Procurorii DIICOT îţi spun, printr-un comunicat de presă că fac cercetări într-un dosar de folosire cu rea-credinţă a creditului societăţii, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Mai exact, anchetatorii susţin că din octombrie 2012, Zamoşteanu - unic asociat şi adminstrator al mai multor firme, dar şi ca persoană fizică, împreună cu fosta sa soţie, angajaţii săi şi un inspector ANAF ar fi înşelat statul, adică nu ar fi plătit taxele şi impozitele.
Acesta ar fi construit apartamente prin intermediul unei firme şi le-ar fi transferat pe numele admistratorului la o valoare mai mică. Adminstratorul le-ar fi vândut la valoarea reală, iar diferenţa de bani era încasată tot de el, fiind obţinute, spun procurorii sume de bani din rambusările ilegale de TVA.
Procurorii consideră că reţeaua era organizată pe două paliere. Liderii cautau terenurile pe care urmau să fie construite blocurile, se ocupau de autorizaţii şi avize, dar şi de şantiere. Tot ei se ocupau de "investirea sumelor de bani obţinute ilicit, încasarea profitului ilicit din vânzările apartamentelor, medierea tranzacţiilor imobiliare şi a încasărilor ilegale de TVA din rambursările solicitate ilegal.", îţi mai spun procurorii DIICOT.
Cel de-al doilea palier al organizaţiei era format din asociaţi, administratori, manageri şi contabili ai firmelor controlae de Zamoşteanu. Aceştia s-ar fi ocupat de acte şi de simularea tranzacţiilor.
În total 17 persoane sunt audiate în acest dosar, iar prejudiciul s-ar ridica la 12.000.000 euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
STUDIU. Fumatul și alți factori de risc sunt cauza a aproape jumătate din decesele provocate de cancer
-
Putin a convenit cu Macron asupra necesităţii unei inspecţii internaţionale la Centrala Zaporojie
-
În urma scandalului izbucnit în Finlanda, premierul Sanna Marin dezvăluie că a făcut un test antidrog
-
Persona non grata. Reprezentant al Ambasadei Rusiei, expulzat din România
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe