Ameninţarea oraşelor fantomă: declin demografic şi pustietate până în 2100

Până în 2100, lumea va fi plină de oraşe fantomă, reiese dintr-un studiu. Un studiu publicat în revista Nature arată că un colaps demografic ar putea transforma metropolele în oraşe fantomă.

1026 afișări
Imaginea articolului Ameninţarea oraşelor fantomă: declin demografic şi pustietate până în 2100

Sursa foto: pexels.com

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au analizat datele recensământului populaţiei din SUA pe o perioadă de 20 de ani pentru 24.000 de oraşe. Ei au constatat că, până în 2100, aproape jumătate din cele 30.000 de oraşe din SUA se vor confrunta cu un anumit tip de declin demografic.

"Implicaţiile acestui declin masiv al populaţiei vor duce la provocări fără precedent, care ar putea duce la perturbări ale serviciilor de bază, cum ar fi transportul, apa curată, electricitatea şi accesul la internet", se arată în studiu. Cu mai puţini locuitori, de exemplu, supermarketurile s-ar putea închide în unele zone, provocând "deşerturi alimentare".

Potrivit studiului, 64% dintre centrele de populaţie ar putea suferi un declin de 12-23%.

Toate statele americane se vor confrunta cu o scădere a populaţiei, cu excepţia Districtului Columbia (Carolina de Sud) şi a statului Hawaii.

Nord-estul şi Midwest vor fi cele mai afectate, în timp ce Texas şi Utah, care se confruntă în prezent cu un boom demografic, vor cunoaşte o depopulare a centrelor urbane până în 2100, potrivit studiului.

Nu este însă vorba doar de Statele Unite, după cum a explicat Justin Hollander, expert în planificare urbană la Universitatea Tufts, "depopularea este peste tot, iar oraşele trebuie să recunoască acest fapt şi să înceapă să se pregătească în mod onest pentru acest posibil viitor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici