Netflix retrage un film în urma unor reacţii din India

Un film indian care a primit reacţii negative pentru că "a rănit sentimentele religioase hinduse" a fost retras de pe Netflix, la câteva zile după ce a început să fie difuzat, relatează BBC. Netflix a declarat că filmul Annapoorani: The Goddess of Food - a fost eliminat la "cererea licenţiatorului".

410 afișări
Imaginea articolului Netflix retrage un film în urma unor reacţii din India

Netflix retrage un film în urma unor reacţii din India

Filmul o are ca protagonistă pe actriţa Nayanthara în rolul unei femei brahmane care aspiră să devină bucătar. Ea este prezentată încălcând credinţele religioase ale familiei sale, mâncând carne şi învăţând să o gătească.

Mulţi brahmani nu consumă carne, în conformitate cu regulile castei.

Membri ai organizaţiilor hinduse de linie dură au obiectat faţă de mai multe scene din film. De asemenea, unii s-au simţit jigniţi de o scenă în care un personaj musulman spune că zeul hindus Ram a mâncat carne.

În statul Madhya Pradesh a fost deschis un dosar de poliţie împotriva lui Nayanthara şi a altor două persoane asociate cu filmul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici