Artiştii sunt invitaţi să locuiască şi să scrie într-o rezidenţă cochetă, din mijlocul oraşului

  • Institutul Francez vrea să sprijine artiştii emergenţi din ţara noastră şi pe cei din Franţa
  • Artiştii vor fi găzduiţi pentru rezidenţe de scriere, într-o anexă proaspăt renovată din curtea Institutului din Bucureşti
  • Primul utilizator creativ este regizorul Cristian Mungiu, care va lucra acolo la un nou scenariu
345 afișări
Imaginea articolului Artiştii sunt invitaţi să locuiască şi să scrie într-o rezidenţă cochetă, din mijlocul oraşului

Artiştii sunt invitaţi să locuiască şi să scrie într-o rezidenţă cochetă, din mijlocul oraşului

Institutul Francez din Bucureşti a inaugurat "Rezidenţa de buzunar", o locuinţă-rezidenţă pentru artişti, aflată chiar în curtea Institutului din Bulevardul Dacia 77. Aici vor fi găzduiţi creatori români şi francezi cu proiecte din domeniul literaturii, muzicii, cinematografiei, teatrului sau artelor digitale.

Directoarea Institutului, Hélène Roos, povesteşte că şi-au propus în urmă cu doi ani să renoveze şi să dea în folosinţă artiştilor anexa vilei în care se află Institutul, singura care nu-şi găsise încă rostul public. Locuinţa este acum gata şi îşi aşteaptă oaspeţii creativi. Primul rezident este regizorul Cristian Mungiu, care speră să finalizeze pe parcursul şederii în Rezidenţa de buzunar scenariul la care lucrează acum.



 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici