Cum a crescut industria cinematografică din Noua Zeelandă în timpul pandemiei? Ţara insulară a devenit „Hollywood-ul Pacificului”

  • Producţiile locale oferă locuri de muncă şi contribuie la dezvoltarea economiei.
  • Producţiile internaţionale aduc un aport semnificativ al vieţii în Noua Zeelandă.
  • 7 miliarde de dolari SUA (1,4 miliarde de lire sterline) la PIB-ul său vin din cinema.
  • James Cameron a reuşit să realizeze 100% din Avatar 2 şi cam 95% din Avatar3.
710 afișări
Imaginea articolului Cum a crescut industria cinematografică din Noua Zeelandă în timpul pandemiei? Ţara insulară a devenit „Hollywood-ul Pacificului”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Industria cinematografică din Noua Zeelanda a avut o creştere uriaşă în ce priveşte industria cinematografică. Datorită gestionării pandemiei Covid-19 superproducţii internaţionale ca Avatar, Lord of the Rings de la Amazon au fost realizate cu succes în acest an, regizorii prin condiţiile de siguranţă au încercat să se apropie uşor uşor de o viaţă cât mai normală.

Noua Zeelanda a reuşit să capteze atenţia regizorilor şi actorilor internaţionali prin deschiderea frontierelor. Regizori renumiţi precum James Cameron şi Landau, deşi au stat 14 zile în carantină, au putut relua activitatea.

 
Filmele create în Noua Zeelanda au primit, de asemenea, un impuls din partea box-office-ului american, care susţine industria. Un regizor local a glumit pe seama dezvoltării cinematografiei în ţara insulară: „Acum locuiesc în Hollywood-ul Pacificului”.
 
Producătorul Avatar, Jon Landau a împărtăşit fotografii din culisele producţiei din Noua Zeelandă. Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet şi Cliff Curtis au putut fi văzuţi în timpul filmărilor. În tot acest timp James Cameron a reuşit să confirme că producţia Avatar 2 este 100% completă şi cam 95%  pentru Avatar3.
 
“Suntem norocoşi că suntem izolaţi de restul lumii şi simt că avem un guvern care a fost de mare ajutor pentru industria cinematografică. Suntem în Hollywood-ul Pacificului şi este aproape prea uşor să dăm de la sine cât de norocoşi suntem” a spus Annabelle Sheehan, Directorul executiv al Comisiei pentru film din Noua Zeelandă.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici