FOTO Muntele Rushmore de Cornwall. Sculptură cu liderii G7 din deşeuri electronice reciclate

  • O sculptură care îi înfăţişează pe liderii G7 a fost realizată din deşeuri electronice
  • Printre liderii înfăţişaţi se numără Joe Biden, Boris Johnson şi Angela Merkel
  • Summitul din Cornwall, Marea Britanie, e prima întâlnire fizică a liderilor după doi ani
1258 afișări
Imaginea articolului FOTO Muntele Rushmore de Cornwall. Sculptură cu liderii G7 din deşeuri electronice reciclate

FOTO: Profimedia

Surpriză pentru liderii celor mai puternice economii din lume, înainte de startul summitului G7. Aceştia pot admira o sculptură care îi înfăţisează şi care imită forma muntelui Rushmore din Statele Unite.

Sculptura realizată din deşeuri electronice, a fost ridicată în Marea Britanie şi îi prezintă, printre alţii, pe preşedintele american Joe Biden, premierul britanic Boris Johnson şi cancelarul german Angela Merkel.
 
Autorul operei, Joe Rush, speră că astfel va reuşi să-i convingă pe liderii lumii că dispozitivele electronice trebuie să fie făcute mai uşor de reutilizat şi de reciclat. 
 
„Să încercăm să construim lucruri pe care le putem repara, să construim lucruri care să dureze mai mult, să nu avem cel mai nou lucru de fiecare dată, să găsim o modalitate de a face faţă acestui lucru înainte de a ne îngropa sub el.”, a spus Joe Rush, artist.
 
Anual, în toată lumea sunt generate peste 53 de milioane de tone de deşeuri, iar ţările membre G7 contribuie cu aproximativ 40%.
De-a lungul timpului, grupul a fost criticat pentru că nu include cele mai populate ţări ale planetei, India şi China. În anii următori însă, India, Australia şi Coreea de Sud ar putea fi invitate să facă parte din grup. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici