FOTO | O pictură barocă, distrusă de amatori. Cum arată acum celebra pictură „restaurată”

642 afișări
Imaginea articolului FOTO | O pictură barocă, distrusă de amatori. Cum arată acum celebra pictură „restaurată”

sursa foto: profimedia

O pictură celebră realizată de artistul baroc Bartolome Esteban Murillo este de nerecunoscut. Pictura a fost restaurată de un amator, iar rezultatul pare a fi o glumă proastă. Restauratorul a curăţat pictura atât de mult, încât chipul Fecioarei Maria a dispărut.
 
Un colecţionar de artă din Spania a fost şocat când a văzut rezultatul resturării unei picturi celebre realizată de artistul baroc Bartolome Esteban Murillo. Acum, chipul Fecioarei Maria este de nerecunoscut.
 

sursa foto: europapress
 
Greşeala colecţionarului a fost când a decis să încredinţeze lucrarea unui restaurator de mobilă, pentru 1.200 de euro, scrie BBC.
 
În pofida a două tentative de restaurare, pictura „Inmaculada Concepción” a devenit de nerecunoscut. Incidentul a atras comparaţii cu alte operaţiuni de “restaurare” care au avut loc în ultimii ani în Spania.
 
Autor: Tatiana Beliuţa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici