Hackerul care a divulgat informaţii despre GTA 6 a fost arestat la Londra

Este vorba de un adolescent în vârstă de 17 ani din Oxfordshire care se află în spatele scurgerii de informaţii despre GTA 6.

7032 afișări
Imaginea articolului Hackerul care a divulgat informaţii despre GTA 6 a fost arestat la Londra

Sursa Foto - Rockstar Games

Poliţia din Londra a confirmat arestarea presupusului atacator din spatele celei mai mari scurgeri de informaţii din istoria jocurilor video. 

Presupusul hacker în cauză este un tânăr de 17 ani din Oxfordshire şi a fost reţinut de poliţie joi seară după o investigaţie realizată de Unitatea Naţională de Crimă Cibernetică din Marea Britanie.

Potrivit raportului de la BBC, adolescentul a rămas în arest,  iar până acum, poliţia nu a dezvăluit încă alte informaţii.

 

90 de clipuri dintr-o versiune neterminată a jocului au apărut online săptămâna trecută pe forumul dedicat francizei GTA.   

Kotaku scrie că adolescentul s-ar afla şi în spatele atacului cibernetic asupra companiei Uber şi că are legături cu gruparea de hackeri „Laspus$".

Acest grup de hackeri ar fi implicat şi în  atacurile cibernetice asupra altor companii mari, inclusiv Microsoft, Cisco, Samsung, Nvidia şi Okta. Grupul a apărut pentru prima dată în 2021 când a atacat cibernetic site-ul Ministerului Sănătăţii din Brazilia. 

Au persistat zvonuri, dar hackerul care a furat codul sursă de la Rockstar pentru GTA 6 şi GTA 5 neagă că le-a vândut, dar a transmis public că voia să negocieze cu Rockstar prin mail. 

Şi totuşi, a apărut o informaţie că un utilizator a plătit bitcoini în valoare de 100.000 de dolari pentru un cod-sursă fals. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici