Jeremy Bulloch, actorul care l-a jucat pe Boba Fett în Star Wars, a murit la vârsta de 75 de ani

  • Actorul Jeremy Bulloch, care l-a interpretat pe Boba Fett în trilogia originală Star Wars, a murit la vârsta de 75 de ani.
  • El şi-a găsit sfârşitul, joi, în spital, după ce a suferit o serie de complicaţii la boala Parkinson de care suferea de mai mulţi ani.
  • „A avut o carieră lungă şi fericită care a durat peste 45 de ani”, se spune într-un comunicat transmis de agentul său.
485 afișări
Imaginea articolului Jeremy Bulloch, actorul care l-a jucat pe Boba Fett în Star Wars, a murit la vârsta de 75 de ani

Jeremy Bulloch, actorul care l-a jucat pe Boba Fett în Star Wars, a murit la vârsta de 75 de ani

Născut în Market Harborough, Leicestershire, Marea Britanie, primul rol major al lui Jeremy Bulloch a fost în filmul muzical Summer Holiday în 1963, la vârsta de 17 ani, când a jucat alături de starul pop Sir Cliff Richard.

Bulloch a fost cel mai bine cunoscut, însă, pentru rolul vânătorului de recompense Boba Fett în The Empire Strikes Back şi Return of the Jedi din Star Wars.

De atunci, personajul a mai apărut şi în cel de-al doilea sezon al serialului Star Wars, The Mandalorian.

Bulloch a apărut şi în filmul lui James Bond Octopussy în 1983 şi în serialul TV Doctor BBC din anii '70 scrie BBC News.

Mark Hamill, care l-a interpretat pe Luke Skywalker în trilogia originală Star Wars, l-a descris pe Bulloch drept „gentlemanul englez prin excelenţă”.

„Un actor excelent, o companie încântătoare şi atât de amabil cu toată lumea, mă consider norocos că l-am întâlnit şi am lucrat cu el”, a scris Hamill pe Twitter.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici