Lichior fabricat în perioada revoluţiei culturale din China, vândut pentru o sumă exorbitantă la licitaţie

  • Acesta este cel mai mare preţ plătit vreodată la o licitaţie din afara Chinei pentru un singur lot de Kweichow Moutai.
  • Preţul cu care a fost vândută băutura este de cinci ori mai mare decât valoarea estimată de experţi.
  • Oferta a venit din partea unui colecţionar asiatic, care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea.
343 afișări
Imaginea articolului Lichior fabricat în perioada revoluţiei culturale din China, vândut pentru o sumă exorbitantă la licitaţie

SURSĂ FOTO: Twitter @AshleyDudarenok

Una dintre cele mai faimoase băuturi alcoolice din China s-a vândut cu peste 1 milion de dolari în cadrul unei licitaţii, relatează CNN.

Sotheby's a anunţat vineri că a vândut un lot de 24 de sticle de Kweichow Moutai, pentru un milion de lire sterline în cadrul unei licitaţii organizate în Londra, de cinci ori mai mult decât valoarea estimată de experţi.

Acesta este cel mai mare preţ plătit vreodată la o licitaţie pentru un singur lot de Moutai în afara Chinei, potrivit casei de licitaţii.

Oferta a venit din partea unui colecţionar asiatic, care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea.

Conform Sotheby's, lotul a inclus sticle din 1974, care la a vremea respectivă, avea alt logo pentru vânzările de export din timpul revoluţiei culturale a Chinei.

Compania a spus că linia a fost introdusă pentru prima dată în 1969, cu o producţie relativ limitată pentru anul 1974, iar acest lucru l-a făcut „foarte căutat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici