O nouă tendinţă periculoasă pe TikTok. Oamenii imită arcuirea picioarelor lui Barbie

Un nou trend periculos a apărut pe TikTok. Oamenii încearcă să imite arcuirea picioarelor lui Barbie. Tendinţa, numită barbiefootchallenge, a stârnit îngrijorarea medicilor, care avertizează că poate provoca leziuni grave ale gleznelor şi picioarelor.

1271 afișări
Imaginea articolului O nouă tendinţă periculoasă pe TikTok. Oamenii imită arcuirea picioarelor lui Barbie

O nouă tendinţă periculoasă pe TikTok. Oamenii imită arcuirea picioarelor lui Barbie

Pentru a participa la provocare, oamenii trebuie să stea în vârful degetelor şi să imite arcuirea picioarelor lui Barbie.

Numeroase videoclipuri cu barbiefootchallenge au fost vizualizate de peste un milion de ori pe TikTok. Cele mai multe dintre videoclipuri sunt reproduceri cadru cu cadru ale scenei de deschidere din trailerul filmului. Scena o înfăţişează pe vedeta din „Barbie", Margot Robbie, care îşi scoate pantofii cu tocurile înalte, însă păstrează şi după aceea piciorul perfect arcuit, scrie Insider.

Unii au postat videoclipuri pe TikTok în care reuşesc să facă acest lucru, dar medicii avertizează că provocarea pune o presiune mare asupra gleznelor şi picioarelor, ceea ce poate duce la probleme medicale.

„Dacă doriţi să încercaţi această provocare, vă rugăm să o faceţi cu moderaţie şi să vă ascultaţi corpul", spune Sari Priesand, medic la Universitatea din Michigan.

"Lăsaţi picioarele de Barbie pentru Barbie", a mai spus Priesand.

Aceasta nu este prima dată când o tendinţă periculoasă câştigă teren pe TikTok. În 2021, medicii i-au avertizat pe oameni să nu se implice în provocarea „urcării pe lăzile de lapte", care a devenit virală pe Facebook şi TikTok. Mulţi tiktokeri au căzut însă în încercarea de a urca toate treptele din lăzi.

Iar în iulie 2022, TikTok a fost dat în judecată după ce două fete au murit în urma unei provocări numită „blackout", care încuraja utilizatorii să se sufoce până când leşinau.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici