Rapperul David Jolicoeur, fondator al trupei De La Soul, a murit

David Jolicoeur, membru fondator al trioului de pionierat hip-hop De La Soul, a murit la vârsta de 54 de ani, a anunţat presa americană.

772 afișări
Imaginea articolului Rapperul David Jolicoeur, fondator al trupei De La Soul, a murit

Sursa foto: Twitter

Nu a fost precizată cauza decesului rapperului, care avea numele de scenă Trugoy the Dove.

Muzicianul american vorbise anterior în mod public despre insuficienţa cardiacă pe care o avea în ultimii ani.

Jolicoeur a cofondat legendarul trio - alături de Posdnuos (Kelvin Mercer) şi Maseo (Vincent Lamont Mason Jr).

Grupul a schimbat faţa hip-hop-ului la sfârşitul anilor '80 şi începutul anilor '90 şi a fost omagiat săptămâna trecută la Premiile Grammy de la Los Angeles.

Scriind pe Twitter, B Real - un rapper din grupul hip-hop Cypress Hill - l-a descris pe Jolicoeur ca fiind o "legendă a muzicii şi culturii hip-hop".

Luna trecută, albumele clasice ale grupului au fost puse la dispoziţie pentru streaming online. Primele şase discuri ale lui De La Soul vor fi lansate pentru prima dată pe serviciile de streaming digital pe 3 martie.

3 Feet High and Rising, care a fost albumul lor de debut în 1989, a ajuns pe primul loc în topul Billboard al albumelor R&B/hip-hop şi apare adesea pe listele cu cele mai bune albume din toate timpurile. Acesta a inclus hiturile The Magic Number şi Me, Myself and I.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici