Se împlinesc 19 ani de la lansarea primului film din seria Harry Potter

  • Primul film din seria Harry Potter împlineşte 19 ani de la lansare
  • Filmul a avut încasări din vânzarea de bilete de 1 miliard de dolari
  • Primul film prezintă începutul lui Harry ca vrăjitor şi elev al şcolii de magie
505 afișări
Imaginea articolului Se împlinesc 19 ani de la lansarea primului film din seria Harry Potter

Sursa foto: profimedia

Se împlinesc 19 ani de la primul film Harry Potter. Harry Potter şi Piatra Filozofală a fost lansat pe 16 Noiembrie 2001. Filmul este bazat pe primul roman din seria scrisă de J.K Rowling. 
 
În ziua în care împlineşte 11 ani, Harry Potter află că este un vrăjitor puternic pe care îl aşteaptă un loc la şcoala de vrăjitorii Hogwarts. Filmul a fost regizat de Chris Columbus, a avut un buget de 125 de milioane de dolari şi a câştigat din vanzarea de bilete, un miliard de dolari fiind filmul cu cele mai mari încasări în anul 2001. 
 
Din seria de 8 filme, Harry Potter si Piatra Filozofala este pe locul doi la câştiguri, iar pe primul loc se află ultimul film cu un câştig de 1,3 miliarde de dolari. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici