Se închide restaurantul în care s-a filmat o scenă iconică din „Când Harry a cunoscut-o pe Sally”

  • Restaurantul din New York în care s-a filmat o scenă iconică din „Când Harry a cunoscut-o pe Sally” se închide.
  • Toţi cei 163 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă.
945 afișări
Imaginea articolului Se închide restaurantul în care s-a filmat o scenă iconică din „Când Harry a cunoscut-o pe Sally”

FOTO Kate Glicksberg/Facebook

În ultimii 30 de ani, pentru milioane de romantici din întreaga lume a existat un loc în care să privească o iubire distrusă sau proaspăt înflorită: masa rotundă cu vedere la lacul de la Loeb Boathouse din Central Park, unde a fost filmată în '89 una dintre scenele iconice din comedia romantică „Când Harry a cunoscut-o pe Sally”.

Sally, cu spatele la lac, tocmai a anunţat că s-a despărţit de Joe, Billy Crystal. „Clubul inimilor frânte” ajunge însă la răscruce de drumuri: începând cu 16 octombrie, faimosul restaurant victorian de pe malul lacului se va închide pentru totdeauna.

Proprietarul, Dean J. Poll, a vorbit despre "costuri nesustenabile". Toţi cei 163 de angajaţi vor fi în şomaj.

"Este greu de continuat", a explicat Poll pentru „New York Times”: "locaţia, faptul că este legată de sezon, căile de acces, totul este prea scump".

Adresa pe care toată lumea o căuta pe Google Maps - Central Park, East 72nd St & Park Drive North - a stârnit întotdeauna entuziasm, dar a reprezentat, în cele din urmă, şi „condamnarea” sa: nu poţi ajunge la Boathouse cu maşina, ci pe jos, trecând prin labirintul parcului.

Deşi acest lucru a sporit cândva valoarea locului, acum a devenit o destinaţie pentru puţini. Cei doi ani de criză legaţi de pandemie, care au dus la închiderea temporară până în martie 2021, şi-au lăsat amprenta asupra conturilor companiei.

Aici au fost filmate scene din filme celebre precum „The Manchurian Candidate” şi „27 Times White”. Localul era frecventat de directori de pe Wall Street, vedete precum Frank Sinatra, Ivana Trump şi Luciano Pavarotti.

Din octombrie, cei care se ocupă de parcurile din New York vor căuta investitori, dar nu pare să fie o sarcină uşoară. Toate nunţile şi evenimentele deja rezervate pentru toamnă şi iarnă vor fi mutate în locaţii mai puţin pitoreşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici