Taylor Swift a scris istorie: patru albume simultan în Top 10 în SUA / Artista a doborât şi un record stabilit de Barbra Streisand

Taylor Swift are acum mai multe albume pe primul loc decât orice altă artistă din istorie, în urma lansării recente a albumului "Speak Now (Taylor's Version)", a anunţat luni Billboard

259 afișări
Imaginea articolului Taylor Swift a scris istorie: patru albume simultan în Top 10 în SUA / Artista a doborât şi un record stabilit de Barbra Streisand

Taylor Swift a scris istorie: patru albume simultan în Top 10 în SUA / Artista a doborât şi un record stabilit de Barbra Streisand

Taylor Swift a devenit prima femeie şi doar a treia artistă din toate timpurile care are patru albume simultan în Top 10 al clasamentului albumelor din SUA. Ea a depăşit totodată recordul stabilit de Barbra Streisand, devenind artista cu cele mai multe albume Nr. 1 din istorie.
 
Cel mai recent album al artistei în vârstă de 33 de ani, Speak Now (Taylor's Version), a debutat pe primul loc în topul Billboard 200, cu 716.000 de unităţi echivalente cu un album - o cifră care combină vânzările fizice cu vânzările digitale şi cifrele de streaming. Este cea mai mare săptămână pentru orice album din 2023 şi cea mai bună de la lansarea albumului ei anterior, Midnights, în octombrie anul trecut.
 
”Speak Now (Taylor's Version)” este însoţit în Top 10 de ”Midnights” pe locul 5, ”Lover” pe locul 7 şi ”Folklore” pe locul 10. Astfel, Swift devine prima femeie care are patru albume în Top 10 în acelaşi timp de la începutul topurilor, în 1963, şi prima artistă în viaţă care reuşeşte acest lucru din 1966, când trompetistul american Herb Alpert a obţinut acelaşi record, relatează The Guardian.
 
Singurul alt artist care a plasat cel puţin patru titluri concomitent în Top 10 este Prince, care a avut cinci albume în Top 10 la scurt timp după moartea sa, în 2016.
 
De asemenea, Swift a depăşit-o acum pe Streisand ca artistă cu cele mai multe albume Nr. 1 din istorie, cele două fiind anterior la egalitate, cu 11 albume fiecare.
 
Albumele lui Swift reprezintă acum patru dintre cele mai mari cinci debuturi din ultimii cinci ani, cu albumul 30 al lui Adele din 2021 pe locul patru, chiar înaintea lui Speak Now.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici