Un pod istoric din Rotterdam va fi demontat parţial pentru ca milionarul american Jeff Bezos să treacă cu superyacht-ul

  • Secţiunea centrală a podului Koningshaven va fi îndepărtată
  • Operaţiunea va avea loc pentru a face loc superyacht-ului de 485 milioane de dolari al fondatorului Amazon
  • Podul datează din 1878
22868 afișări
Imaginea articolului Un pod istoric din Rotterdam va fi demontat parţial pentru ca milionarul american Jeff Bezos să treacă cu superyacht-ul

Sursa foto: Profimedia

Podul istoric din oraşul-port olandez Rotterdam urmează să fie parţial demontat. Realizat din oţel, edificiul datează din 1878 şi a fost reconstruit după ce a fost bombardat de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Secţiunea centrală a podului Koningshaven va fi îndepărtată pentru a face loc superyacht-ului de 485 milioane de dolari al fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Şantierul naval unde se construieşte gigantica ambarcaţiune a solicitat consiliului local permisiunea de a dezasambla emblematica construcţie.

„Este singura rută către mare”, a declarat un purtător de cuvânt al primăriei din Rotterdam. 

Decizia i-a enervat pe unii olandezi, deoarece consiliul local a promis, după renovarea majoră din 2017, că nu va mai demonta niciodată podul, cunoscut de localnici drept De Hef.

Bezos va plăti costurile demontării. Primăria a subliniat că beneficiile economice sunt evidente: vor fi create noi locuri de muncă datorită întregului proces ingineresc care va avea loc cel mai probabil la vară. Oficialii au dat asigurări că podul va fi refăcut în forma sa actuală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici