14 albume remasterizate Rolling Stones, lansate în România

O serie de 14 albume remasterizate ale trupei The Rolling Stones, apărute în perioada 1971 - 2005, vor fi lansate în România începând cu luna mai, informează casa de discuri Universal Music.

74 afișări
Imaginea articolului 14 albume remasterizate Rolling Stones, lansate în România

14 albume remasterizate Rolling Stones, lansate în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începutul colaborării dintre celebra trupă şi casa de discuri Universal a fost marcat, anul trecut, de lansarea coloanei sonore a filmului "Shine A Light", de Martin Scorsese, un documentar ce prezintă două concerte pe care formaţia le-a susţinut în 2006, în cadrul turneului "A Bigger Bang".

Primele albume care vor fi lansate pe piaţa românească în mai vor fi legendarele

"Sticky Fingers" (1971),

"Goats Head Soup" (1973),

"It's Only Rock 'n' Roll" (1974) şi

"Black And Blue" (1976),

În iunie, vor fi lansate clasicele

"Some Girls" (1978),

"Emotional Rescue" (1980),

"Tattoo You" (1981) şi

"Undercover" (1983).

În iulie vor apărea

"A Bigger Bang" (2005), alături de Work,

"Steel Wheels" (1989),

"Voodoo Lounge" (1994) şi

"Bridges To Babylon" (1997).

Anii '70 au reprezentat perioada în care The Rolling Stones au devenit cunoscuţi ca una dintre cele mai mari trupe din istoria rock & roll-ului, o etichetă de care nu au scăpat nici până în prezent. Au susţinut concerte de neuitat pe scene importante şi s-au mutat apoi pe stadioanele din întreaga lume.

Şi-au arătat indiferenţa faţă de regulile societăţii britanice şi au devenit cetăţeni ai lumii.

Au fost subiect de primă pagină oriunde au mers, de pe Riviera Franceza în Elveţia şi apoi SUA. Şi-au creat propriul label şi au beneficiat din plin de pe urma libertăţii artistice.

Şi mai important, au lansat o serie de albume de studio definitorii, ce au continuat succesul producţiilor lansate la sfârşitul anilor '60.

În 2007, formaţia Rolling Stones a concertat şi în România, aproximativ 45.000 de fani de toate vârstele fiind prezenţi pe stadionul Lia Manoliu din Capitală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici