20 de filme de animaţie, în cursa pentru o nominalizare la Oscar - VIDEO

"Deasupra tuturor", "Stă să plouă cu chiftele" şi "Ponyo on the Cliff", dar şi alte cinci pelicule europene, ca "Panique au village", fac parte din cele 20 de producţii înscrise în cursa nominalizărilor la Oscar pentru cel mai bun film de animaţie, potrivit organizatorilor.

79 afișări
Imaginea articolului 20 de filme de animaţie, în cursa pentru o nominalizare la Oscar - VIDEO

Un număr de 20 de filme de animaţie, în cursa pentru o nominalizare la Oscar - VIDEO (Imagine: PIXAR)

Producţiile americane domină şi această ediţie, cu 12 filme prezente, printre care cele mai importante sunt "Up", "O poveste de Crăciun", "Stă să plouă cu chiftele", "Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor", "Monştri contra extratereştri", "Coraline" şi "The Fantastic Mr. Fox".

Europa este prezentă şi ea în această cursă, cu cinci pelicule: "Panique au village" (Belgia/Franţa/Luxemburg), "The Dolphin" (Italia), "El lince perdido" (Spania, produs de Antonio Banderas), "Planet 51" (Spania/Marea Britanie) şi "Brendan and the Secret of Kells" (Franţa/Belgia/Irlanda).

Cea mai recentă peliculă semnată de maestrul japonez Hayao Miyazaki, "Ponyo on the Cliff", este un candidat serios, Asia fiind reprezentată, în plus, şi de "Astro boy".

Australia este reprezentată de "Mary & Max", un film ale cărui personaje sunt mulaje din plastilină şi care a fost proiectat în deschiderea celei mai recente ediţii a Festivalului Sundance. Filmul a câştigat, împreună cu "Coraline", premiul întâi la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy.

Din cele 20 de lungmetraje candidate, doar cinci vor fi incluse pe lista finală a nominalizărilor la premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie.

Nominalizările vor fi anunţate pe 2 februarie, iar gala premiilor Oscar va avea loc pe 7 martie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Deasupra tuturor

O poveste de Crăciun

Stă să plouă cu chiftele

Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor

Monştri contra extratereştri

Coraline

The Fantastic Mr. Fox

Panique au village

The Dolphin

Ponyo on the Cliff

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici