5 destinaţii europene în ascensiune

  • Serbia, Portugalia, Muntenegru, Turcia şi Malta sunt destinaţii europene care atrag tot mai mulţi turişti americani în căutare de experienţe autentice.
  • Aceste ţări oferă o varietate de atracţii, de la peisaje spectaculoase şi plaje idilice la patrimoniu istoric bogat şi culturi vibrante.
  • Cu o creştere semnificativă a sosirilor de turişti, aceste locuri promit aventuri neobişnuite şi experienţe memorabile pentru călători.
2699 afișări
Imaginea articolului 5 destinaţii europene în ascensiune

Sursa foto: Pexels

Popularitatea călătoriilor de "răzbunare" a declanşat o creştere a numărului de turişti americani care îşi planifică excursii în Europa, iar multe ţări au înregistrat un număr apropiat sau chiar mai mare de turişti decât înaintea pandemiei, scrie Travel off Path. În timp ce destinaţii clasice precum Spania rămân populare, cinci locuri noi au înregistrat o creştere semnificativă a sosirilor:

Serbia: În ciuda faptului că nu este pe radarul multor călători, Serbia oferă o cultură bogată, obiective istorice şi peisaje uimitoare. Cu cetăţi, mănăstiri şi o îmbinare de bucătărie europeană şi orientală, Serbia oferă o experienţă de călătorie unică şi accesibilă.

Portugalia: O favorită perenă, Portugalia se mândreşte cu atracţii diverse, de la oraşe vibrante precum Lisabona la plaje liniştite în Algarve. Scena culinară, cu vinuri locale şi fructe de mare, adaugă la atractivitatea acestui paradis costal.

Muntenegru: Cu situri patrimoniu UNESCO, coastă pitorească şi ruine istorice, Muntenegru oferă o alternativă mai liniştită la destinaţiile mediteraneene populare. Vizitatorii pot explora cetăţi antice şi se pot relaxa pe plaje intime departe de mulţime.

Turcia: Combinând influenţe europene şi asiatice, Turcia oferă o bogată istorie, cultură şi frumuseţe naturală. Istanbul, cel mai vizitat oraş din lume, îşi prezintă bazarurile vibrante, monumentele istorice şi tradiţiile unice.

Malta: Poziţionată între Italia şi Libia, Malta se mândreşte cu peisaje uimitoare, temple preistorice şi sate de coastă fermecătoare. Capitala sa, Valletta, este renumită pentru arhitectura sa medievală şi siturile listate în patrimoniul UNESCO, făcând din Malta o destinaţie atractivă pentru iubitorii de istorie şi natură.

Aceste destinaţii oferă călătorilor oportunitatea de a explora comori neatinse şi de a experimenta culturile diverse şi frumuseţea naturală a Europei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici