5 lucuri de făcut în Zanzibar: Aventuri incredibile şi descoperiri uimitoare în inima Africii

128 afișări
Imaginea articolului 5 lucuri de făcut în Zanzibar: Aventuri incredibile şi descoperiri uimitoare în inima Africii

5 lucuri de făcut în Zanzibar: Aventuri incredibile şi descoperiri uimitoare în inima Africii

Înconjuratde Oceanul Indian, Zanzibar atrage cu peisajele sale uluitoare, diversitatea faunei şi bogăţia sa culturală. Pentru cei care caută o aventură unică şi de neuitat, iată cele cinci lucruri de făcut în Zanzibar, selecţionate cu grijă şi pasiune de către specialiştii în turism de la tur-operatorul Join UP!. Aceşti experţi aduc nu doar recomandări, ci şi o perspectivă specializată şi informaţii valoroase, transformând fiecareactivitate propusă într-o experienţă completă şi personalizată pentru călătorii aflaţi în căutarea celui mai autentic şi captivant Zanzibar. Astfel, prin ghidajul atent şi dedicat oferit de Join UP!, promisiunea călătoriei de vis în Zanzibar devine o realitate palpabilă.

În prezent, accesul românilor către această destinaţie a devenit mai facil datorită introducerii unui zbor săptămânal direct operat de SkyUp. Acest zbor are o durată totală de 9 ore şi 45 de minute, inclusiv o scurtă oprire tehnică în Hurghada pentru alimentare cu combustibil, moment în care pasagerii rămân la bordul aeronavei. Plecarea către Zanzibar se realizează din Bucureşti la ora 07:30, iar aterizarea are loc la 16:55 (ora locală). În ceea ce priveşte întoarcerea, avionul decolează din Zanzibar la ora 21:05 şi aterizează pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti la ora 04:30 (ora locală). Prin programarea acestui zbor în prima parte a zilei din România şi în seara întoarcerii, turiştii au posibilitatea să profite la maximum de vacanţă şi să îşi optimizeze timpul petrecut în frumosul continent african.

Safariuri neobişnuite în Tanzania: Mikumi şi Selous

În inima Tanzaniei, Zanzibar oferă o poartă de acces către două parcuri naţionale extraordinare - Mikumi şi Selous. Mikumi, în special în sezonul ploios, oferă un spectacol în care speciile diverse se adună într-un teritoriu mai mic. Acest lucru creează o concentrare unică şi captivantă de faună, transformându-l într-un loc obligatoriu pentru pasionaţii de safari.

Selous, pe de altă parte, dezvăluie minunile sale în timpul sezonului uscat. Pe măsură ce fauna se adună de-a lungul malurilor râului Rufiji, cel mai mare din Tanzania, vizitatorii sunt trataţi cu privelişti fascinante. Apropierea de apă dulce oferă oportunităţi de observare a animalelor în habitatul lor natural, creând amintiri care vor rămâne pentru totdeauna.

Stone Town: Istorie, cultură şi moştenirea lui Freddie Mercury

Călătoria în Stone Town este ca o călătorie în timp. Acest centru istoric şi cultural, odinioară unul dintre cele mai importante centre ale comerţului cu sclavi din lume, dezvăluie acum o ţesătură bogată prin străzi învăluite, arhitectură intricate şi pieţe vibrante. Stone Town este şi locul de naştere a celebrului star rock Freddie Mercury, iar moştenirea sa este sărbătorită în oraş.

Vizitatorii pot explora aleile înguste, pot vizita Casa Minunilor şi se pot aventura în amestecul unic de influenţe arabe, persane, indiene şi europene care definesc arhitectura şi cultura Stone Town. O vizită la Casa Freddie Mercury aduce omagiu liderului legendar al trupei Queen.

Prison Island: Sanctuarul ţestoaselor Seychelles

Un scurt drum cu barca de la Stone Town te duce în captivanta Prison Island, casă pentru un sanctuar unic unde ţestoasele Seychelles umblă liber. Vizitatorii se pot angaja în întâlniri extraordinare cu aceste creaturi magnifice pe tot parcursul anului. Oportunitatea de a hrăni, fotografia şi observa aceste reptile blânde creează momente fermecătoare care rezonează cu iubitorii naturii de toate vârstele.

Pădurea Jozani: Maimuţe Colobus roşii şi mangrove

Pentru o întâlnire diferită cu natura, aventuraţi-vă în mistica Pădure Jozani. Acest paradis tropical este singurul habitat al maimuţelor colobus roşii, remarcabile prin lipsa genei de agresiune. O plimbare prin pădure dezvăluie frumuseţea acestor creaturi fascinante şi oferă ocazia de a observa comportamentul lor natural.

În afara maimuţelor, Pădurea Jozani este împodobită cu mangrove. Aceste ecosisteme intricate nu numai că prezintă frumuseţea lor excepţională, ci joacă şi un rol crucial în filtrarea apei sărate şi producerea de oxigen. Un tur ghidat prin pădure oferă informaţii despre echilibrul delicat al acestui mediu unic.

Turul Condimentelor: O explorare senzorială

Insula Zanzibar este sinonimă cu condimentele, iar un tur al condimentelor este o explorare senzorială care te duce prin plantaţiile aromatice ale insulei. Vizitatorii pot vedea cultivarea cuişoarelor, vaniliei, cardamomului, scorţişoarei şi altor condimente care au făcut celebru Zanzibarul.

Ghidurile împărtăşesc istoria şi importanţa fiecărui condiment, permiţând participanţilor să atingă, miroasă şi guste produsele proaspete. Turul nu numai că implică simţurile, ci oferă şi o înţelegere mai profundă a tradiţiilor agricole ale Zanzibarului.

Zanzibar invită călătorii să înceapă o călătorie de descoperire, de la sălbăticia neîmblânzită a parcurilor naţionale la farmecul istoric al Stone Town şi frumuseţea liniştitoare a rezervaţiilor naturale. Fie că eşti un pasionat de faună, un iubitor de istorie sau pur şi simplu cauţi o evadare tropicală, Zanzibar oferă o gamă diversă de experienţe care promit să lase o amprentă indelebilă în inima şi sufletul tău.

Despre Join UP!

Join UP! este un tur-operator înfiinţat în 2010. În cei 13 ani de activitate, a devenit unul dintre cei mai influenţi operatori turistici şi jucători-cheie de pe piaţa turismului. Join UP!™ are birouri în Ucraina, Kazahstan, Estonia, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia şi România, cu planuri de extindere în alte ţări europene în curând. Sediul central se află în Kiev. Organizaţiile care operează sub marca Join UP!™, împreună cu SkyUp Airlines, fac parte din grupul de afaceri UPfamily. Din 2023, au peste 1.500 de angajaţi în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici