5 Semne că tu şi partenerul tău sunteţi gata pentru căsătorie

  • Nu există o perioadă perfectă de aşteptare înainte de a te căsători.
  • Un terapeut de cuplu a împărtăşit câteva semne care indică că eşti pregătit să te căsătoreşti cu partenerul tău.
  • Vulnerabilitatea şi maturitatea emoţională sunt calităţi esenţiale pe care ar trebui să le ai ca cuplu înainte de a face pasul către căsătorie.
3607 afișări
Imaginea articolului 5 Semne că tu şi partenerul tău sunteţi gata pentru căsătorie

5 Semne că tu şi partenerul tău sunteţi gata pentru căsătorie

A şti când este momentul potrivit pentru a te căsători cu partenerul tău poate fi provocator, şi nu există o perioadă fixă pentru această decizie. April Eldemire, un terapeut de cuplu şi familie autorizat, sugerează cinci semne de luat în considerare atunci când eşti pregătit/ă pentru căsătorie, scrie Business Insider.

1. Dincolo de perioada de îndrăgostire: Este crucial să depăşeşti etapa ”lunii de miere” şi să faci diferenţa dintre îndrăgostire şi iubirea profundă şi durabilă. Provocările timpurii într-o relaţie pot oferi informaţii valoroase despre potenţiale probleme pe termen lung, permiţându-ţi să decizi dacă poţi accepta şi gestiona aceste provocări.

2. Maturitate emoţională în conflicte: Maturitatea emoţională este esenţială în navigarea conflictelor fără a afecta relaţia. Înţelegerea declanşatorilor, procesarea emoţiilor şi evitarea comportamentelor de mustrare sau de închidere în sine sunt semne ale maturităţii emoţionale. Gestionarea conflictelor cu o abordare echilibrată contribuie la o legătură sănătoasă şi de durată.

3. Vulnerabilitate: Deschiderea şi onestitatea despre sentimente sunt vitale pentru o relaţie de succes. Capacitatea de a comunica nesiguranţe şi emoţii mai profunde în loc să te bazezi pe mecanisme defensive de adaptare semnifică adevărata apropiere. Partajarea vulnerabilităţii favorizează o conexiune puternică.

4. Obiective şi valori de bază comune: În timp ce comunicarea este esenţială, valorile comune, credinţele, interesele şi obiectivele de viaţă sunt la fel de cruciale. Compatibilitatea în deciziile majore de viaţă, alinierea busolei morale şi partajarea intereselor comune, contribuie la o fundaţie solidă pentru o relaţie de durată.

5. Dorinţa de a creşte împreună: Nimeni nu este perfect, iar căsătoria nu necesită să ai totul pus la punct. Conştientizarea de sine şi dorinţa de a creşte şi de a lucra împreună prin provocări sunt cheia succesului şi a fericirii. Recunoaşterea neajunsurilor personale şi având o dorinţă autentică de evoluţie în conexiune cu partenerul indică pregătirea pentru o relaţie asumată.

În final, Eldemire subliniază că aceste semne, mai degrabă decât o perioadă specifică, pot ghida individul în evaluarea pregătirii sale pentru căsătorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici