5 semne că tu şi partenerul tău sunteţi pregătiţi pentru relaţiile poliamoroase - şi 6 că nu sunteţi

În contextul creşterii popularităţii relaţiilor poliamoroase, terapeutul sexual Shamyra Howard împărtăşeşte câteva semne care indică pregătirea sau nepregătirea unui cuplu pentru a explora nonmonogamia.

943 afișări
Imaginea articolului 5 semne că tu şi partenerul tău sunteţi pregătiţi pentru relaţiile poliamoroase - şi 6 că nu sunteţi

Sursa foto: Pexels

Sexologul Shamyra Howard a împărtăşit cu Business Insider semnele care arată că partenerii pot fi - sau nu - pregătiţi să înceapă să exploreze relaţiile poliamoroase.

Semne că sunteţi gata să încercaţi poliamorul:

Alinieri în dorinţe: Ambii partenerii doresc aceleaşi lucruri din deschiderea relaţiei, fie că este vorba de adăugarea unei a treia persoane în cuplu sau explorarea relaţiilor separate.

Conexiune solidă: Există o conexiune emoţională solidă în relaţia actuală

Lipsa rănilor emoţionale deschise: Nu există răni emoţionale deschise, cum ar fi înşelarea sau trădarea, care ar putea afecta încrederea sau legătura dintre parteneri.

Probleme sexuale nerezolvate: Dacă există diferenţe sexuale nerezolvate în cadrul relaţiei, poliamorul poate fi o opţiune pentru a satisface aceste nevoi.

Stiluri de ataşament sigure: Ambii parteneri au stiluri de ataşament sigure, simţindu-se în siguranţă în relaţie şi confortabili să fie independenţi emoţional.

6 semne că nonmonogamia nu este pentru relaţia ta în acest moment

"Poliamorul nu este pentru toată lumea", a spus Howard.

Vrei să-ţi repari conexiunea cu partenerul existent sau ceva nu merge bine în relaţia ta şi crezi că încercarea poliamoruluiia va rezolva problema - nu va fi aşa, a spus Howard.

Există răni emoţionale deschise - în special dacă a existat o trădare. "Deşi unii trişori în serie ar putea găsi că poliamorul se potriveşte mai bine cu valorile lor decât monogamia, poliamorul nu este antidotul pentru înşelare, aşa că trebuie să abordezi ceea ce cauzează trădatrea înainte de a încerca să deschizi relaţia", a spus ea.

Vă simţiţi inconfortabil atunci când partenerul este implicat îndeaproape cu altcineva sau vedeţi intimitate între partener şi altcineva. Howard a spus că poliamorul s-ar putea să nu fie pentru tine în acest moment - dar poţi depăşi gelozia văzând-o ca pe o emoţie normală, care este temporară şi nu trebuie să-ţi dicteze comportamentul.

Unul dintre parteneri vrea doar să facă sex cu altcineva. "Oamenii îşi deschid relaţiile pentru sex tot timpul, dar dacă nu este o dorinţă reciprocă, probabil că nu este ceva ce ar trebui să exploraţi în acest moment", a spus Howard.

Aveţi un stil de ataşament anxios. Spre deosebire de un stil de ataşament sigur, ataşamentul anxios înseamnă că s-ar putea să fii extrem de dependentă de un partener, să ai dificultăţi în a avea încredere în el sau să ai o stimă de sine scăzută, potrivit lui Christie Kederian, psiholog şi terapeut în căsătorie şi familie.

Unul dintre parteneri se simte constrâns sau forţat să încerce poliamorul. Ar trebui să fie plăcută şi consensuală pentru toată lumea, a conchis Howard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici