8 martie în Capitală: Show-uri dedicate exclusiv femeilor, stand-up comedy şi concerte speciale

Ziua Internaţională a Femeii nu va trece neobservată în Bucureşti, unde sunt pregătite mai multe evenimente care să marcheze această sărbătoare. Astfel, de 8 martie, pentru doamne şi domnişoare au fost pregătite show-uri dedicate exclusiv lor, momente de stand-up comedy, dar şi concerte speciale.

5804 afișări
Imaginea articolului 8 martie în Capitală: Show-uri dedicate exclusiv femeilor, stand-up comedy şi concerte speciale

8 martie în Capitală: Show-uri dedicate exclusiv femeilor, stand-up comedy şi concerte speciale (Imagine: Tiberiu Crişan/Mediafax Foto)

Ziua Internaţională a Femeii este sărbătorită anual pe 8 martie şi reprezintă un prilej de bucurie şi răsfăţ pentru toate doamnele şi domnişoarele din lume. Fie că primesc cadouri din partea bărbaţilor, fie că îşi fac singure un dar de ziua lor, femeile au ocazia să petreacă frumos de 8 martie, mergând la teatru, la concerte sau la petrecerile de prin cluburile bucureştene.

De exemplu, de 8 martie, Teatrul În Culise celebrează femeia şi a pregătit un program special care să încânte orice doamnă şi domnişoară. Începând cu ora 18.00, spectatorii pot urmări o comedie cinică despre viaţa de cuplu - "Common lives" sau "Aşa se întâmplă cu toţi oamenii obişnuiţi" -, iar, de la ora 21.00, urcă pe scenă una dintre primele prezenţe feminine din stand-up comedy-ul românesc, Maria Popovici, alături de Mincu, Banciu şi invitatul special Toma. Evenimentul se desfăşoară în Copper's Pub din Bucureşti.

De asemenea, tot pe 8 martie, de la ora 16.00, în Music Club din Bucureşti se joacă spectacolul "Soţ de vânzare", după Mihail Zadornov, în regia lui Marius Gilea, cu Maria Radu, Ana Odagiu şi Marius Gilea. Spectacolul oferă publicului o experienţă care i-ar putea schimba percepţia despre căsnicie şi teatrul românesc underground.

Statistica spune că, în România, sunt mai multe femei şi mai puţini bărbaţi, ceea ce, în general, este bine pentru bărbat, dar mai rău pentru femeie. Lucrurile se schimbă de 8 martie, când se întâmplă invers. Când însă este vorba de un bărbat pentru mai multe femei, iar bărbatul e Claudiu Bleonţ şi femeile sunt toate Magda Catone - este bine pentru toată lumea, mai ales că femeile vor primi pe lângă o oră de deliciu actoricesc şi un cadou surpriză. Acest lucru se întâmplă de la ora 17.00, la Teatrul de pe Lipscani, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii prin spectacolul "Un bărbat şi mai multe femei".

Calendarul popular de primăvară începe, potrivit tradiţiei populare, cu Baba Dochia şi zilele ei, supranumite Zilele babei. Astfel, duminică, de Ziua Femeii, la Teatrul Naţional pentru Copii este din nou sărbătoare. Mamele şi bunicile, alături de micii lor "actori" vor primi ca dar, în cadrul "Poveştilor de Primăvară", "Povestea Babei Dochia". Un dar special, ce va prinde viaţă prin joc împreună cu toţi copiii din sală. Locul de desfăşurare este Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti, cu începere de la ora 11.00. Şi pentru că ultima zi a Babei Dochia stă pe prag, aceasta va fi antrenată în joc, cu rol principal, de actorii mari, în frunte cu Magicianul Poveştilor.

De asemenea, de 8 martie, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB) se va juca, printre altele, spectacolul "Cinci femei de tranziţie", în regia Rodicăi Popescu-Bitănescu, Cinci actriţe descoperă cu har, haz şi sensibilitate tipologia feminină de ieri, de azi şi de mâine: femeia de tranziţie. Dialoguri simple şi adevărate, conflicte omeneşti, întrebări existenţiale şi destăinuri tulburătoare, ca între prietene, la o şuetă. Un evantai multicolor de stări şi sentimente, într-un party al revelaţiilor. Taine, frustrări, suferinţe se dezvăluie treptat, în timpul unei petreceri prilejuite de ziua de naştere a gazdei, la care un păhărel de pălincă "dezleagă" limbile şi îndeamnă la mărturisiri, unele triste, altele purtând o încărcătură de umor amar. Astfel, cei care vor să stea la o şuetă pot merge la spectacolul de la TNB, din Sala Pictura, duminică, de la ora 20.00.

Cei care vor să sărbătorească Ziua Femeii pe acorduri muzicale pot merge, de la ora 19.00, la Sala Radio, unde acordeonistul francez Richard Galliano revine pe scena bucureşteană, pentru a susţine un concert, alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor.

Tot de Ziua Femeii, Trupa Bere Gratis aduce o "Noapte caldă" la Cinema Patria, de la ora 19.30.

"Vive la Femme"se va auzi de la ora 20.00 în Bordello's Mulanruj, unde femeile sunt aşteptate să se bucure în compania celor de la Taboo Boys, care au pregătit o mulţime de surprize pentru ele.

De asemenea, la Berăria H, începând cu ora 22.00, femeilor li s-a pregătit un show în exclusivitate. Doamnele şi domnişoarele se vor putea bucura de concert live alături de Deep Central, urmat de spectacolul celor de la Flamingo Boys. Potrivit organizatorilor, accesul este strict interzis bărbaţilor.

Totodată, pe 8 martie, femeile care vor circula cu o anumită companie de taxiuri din Bucureşti vor primi în dar o carte, acţiune ce face parte din campania "LITERAtură în dar", iniţiată de editura Litera.

Mai mult decât atât, călătoria cu metroul se transformă şi ea pe 8 martie într-un prilej de a sărbători femeia. Astfel, editura Litera va oferi femeilor care circulă pe magistralele 1 şi 2 o carte cadou.

Tot o carte în dar au primit clientele ceainăriei Joie de Vivre pe 1 martie şi vor continua să primească şi pe 8 martie.

Populaţia feminină continuă să fie predominantă în România, din totalul de 19.947.300 de locuitori, 51,1 la sută fiind femei, la 1 ianuarie 2014, informează Institutul Naţional de Statistică (INS), într-un comunicat transmis de Ziua Internaţională a Femeii.

INS precizează că, în acest an, Ziua Internaţională a Femeii, sărbătoare celebrată pentru prima oară de Naţiunile Unite la 8 martie 1975, este dedicată evocării progreselor realizate în implementarea drepturilor femeii, la 20 de ani de la Declaraţia şi Programul de acţiune de la Beijing, documentul istoric din 1995 asumat de 189 de state ale lumii. Programul de acţiune de la Beijing vizează 12 domenii sensibile având ca perspectivă unică o lume în care fiecare femeie şi fiecare fată să-şi poată alege în mod liber destinul, beneficiind de educaţia şi veniturile necesare într-o societate liberă de violenţă şi discriminare.

Deviza aleasă de ONU pentru celebrarea din acest an este "Mai multă putere femeii, mai multă putere omenirii: Imaginează-ţi!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici