A 81-a ceremonie a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie 2009

A 81-a ceremonie a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie 2009, la Hollywood, au anunţat, luni, organizatorii prestigiosului eveniment al celei de-a şaptea arte.

15 afișări
Imaginea articolului A 81-a ceremonie a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie 2009

A 81-a ceremonie a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie 2009

Ca în fiecare an din 2001, evenimentul, care durează trei ore, vizionat de sute de milioane de telespectatori din lumea întreagă, va avea loc la teatrul Kodak, din inima cartierului istoric al cinematografiei, situat în nord-vestul oraşului Los Angeles, a precizat Academia Americană de Film.

Buletinele de vot pentru desemnarea nominalizărilor vor fi trimise celor aproximativ 5.800 de membri ai colegiului electoral al Academiei pe 26 decembrie 2008. Scrutinul se va încheia pe 12 ianuarie.

Zece zile mai târziu, pe 22 ianuarie, vor fi anunţate nominalizările la cele 24 de categorii de premii, la sediul Academiei, din Beverly Hills, Los Angeles.

Această mini-ceremonie are loc de obicei într-o zi de marţi, însă a fost mutată două zile mai târziu pentru a nu coincide cu instalarea în funcţie a celui de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, eveniment prevăzut pentru data de 20 ianuarie, a subliniat Academia Americană de Film.

Pe 28 ianuarie va debuta o nouă operaţiune de votare, de data aceasta pentru câştigătorii de la fiecare categorie de premii. Scrutinul acesta se va încheia pe 17 februarie, la ora locală 17.00.

Premiile Oscar, cele mai râvnite recompense de la Hollywood, au fost organizate anual din 1929, fără întrerupere, nici măcar în timpul celui de-al doilea război mondial.

La ediţia din 2008, thriller-ul "Nu există ţară pentru bătrâni", de Joel şi Ethan Coen, a primit patru premii Oscar, pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun rol secundar masculin (Javier Bardem).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici