A fost lansată PRIMA aplicaţie de mobil atestată ca metodă contraceptivă. Cum funcţionează aceasta

O tânără din Suedia a inventat prima aplicaţie de smartphone ce poate fi folosită drept anticoncepţional, scrie Business Magazin.

767 afișări
Imaginea articolului A fost lansată PRIMA aplicaţie de mobil atestată ca metodă contraceptivă. Cum funcţionează aceasta

Prima aplicaţie de mobil atestată ca metodă contraceptivă. Îţi poate spune exact care este perioada de ovulaţie

Elina Berglund Scherwitzl, co-fondatoare a Natural Cycles, a inventat prima aplicaţie mobilă din lume care să fie catalogată drept anticoncepţional. Suedeza a început acest proiect ca pe un hobby deoarece se săturase să folosească pastilele anticoncepţionale clasice, nu voia un copil la momentul respectiv şi nu găsise o metodă contraceptivă potrivită pentru ea.

"De-a lungul cercetării am descoperită că poţi să-ţi dai seama când eşti fertilă în funcţie de temperatură, ceea ce pentru mine a fost o revelaţie", spune Scherwitzl pentru BBC.

Ea a dezvoltat un algoritm care punea spune cu precizie exact timpul ovulaţiei, ceea ce i-a permis să vadă exact zilele în care ar avea nevoie de protecţie.

A fost încântată de rezultate şi alături de soţul ei, Raoul Scherwitzl, au înviinţat Natural Cycles, companie ce oferă această aplicaţie prin intermediul căreia femeile pot colecta datele necesare monitorizării ciclului.

Aplicaţia a fost lansată în 2014, iar în prezent are 300,000 de utilizatori, care plătesc lunar sau anual pentru acest serviciu. Femeile din UK plătesc 50 de lire pe an (include şi un termometru) pentru aplicaţie.

Citeşte continuarea pe Business Magazin

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici