A.K. Hangal, supranumit "bunicul Bollywoodului", a murit la vârsta de 95 de ani

Actorul indian A.K. Hangal, supranumit "bunicul Bollywoodului", a murit duminică la vârsta de 95 de ani, în urma complicaţiilor medicale apărute după o fractură de şold, a anunţat fiul său.

232 afișări
Imaginea articolului A.K. Hangal, supranumit "bunicul Bollywoodului", a murit la vârsta de 95 de ani

A.K. Hangal, supranumit "bunicul Bollywoodului", a murit la vârsta de 95 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tatăl meu a fost conectat la dispozitivele de respiraţie artificială, dar starea lui de sănătate s-a deteriorat începând de ieri. A murit la ora 09.00 (03.00 GMT), astăzi", a declarat Vijay Hangal, aflat la spitalul Asha Parekh din Mumbai.

A.K. Hangal s-a născut pe 1 februarie 1917 în oraşul Sialkot, aflat în prezent pe teritoriul Pakistanului. A făcut trei ani de închisoare pentru activism împotriva ocupaţiei britanice.

După obţinerea independenţei Indiei, fostul croitor s-a mutat la Mumbai şi a început să lucreze într-o trupă de teatru de păpuşi alcătuită din militanţi de stânga. Deşi a debutat destul de târziu la Bollywood, A.K. Hangal a jucat în peste 200 de filme, iar rolurile de "patriarh" al unor familii indiene i-au adus celebritatea.

Hangal este cunoscut mai ales pentru prestaţiile sale din filmele "Sholay" şi "Namak Haraam" din anii '70.

Starul indian a mărturisit recent că trăia într-o sărăcie extremă, iar fiul lui a lansat un apel public pentru starurile de la Bollywood, cerându-le să îl ajute să achite cheltuielile medicale ale tatălui său.

Numele mari din cinematografia indiană i-au adus un ultim omagiu acestui "maratonist al cinemaului indian", postând duminică numeroase mesaje pe Twitter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici