A murit actorul Michael Parks, care a jucat în "Kill Bill","Twin Peaks","Argo"sau "Django Unchained"

Michael Parks, actorul american veteran, memorabil pentru rolurile sale din seriale şi filme celebre precum "Kill Bill", "The Colbys", "Twin Peaks" şi "Argo", a murit marţi la vârsta de 77 de ani, în Los Angeles, conform USA Today, moartea sa fiind confirmată de agentul actorului, Jane Schulman.

23823 afișări
Imaginea articolului A murit actorul Michael Parks, care a jucat în "Kill Bill","Twin Peaks","Argo"sau "Django Unchained"

A murit actorul Michael Parks, care a jucat în "Kill Bill","Twin Peaks","Argo"sau "Django Unchained"

Jane Schulman de la Agenţia Vesta Talent nu a specificat cauza morţii artistului.

Moartea lui Michael Parks a fost anunţată şi pe reţelele de socializare miercuri de regizorul Kevin Smith care i-a adus un omagiu denumindu-l pe regretatul actor „o muză cinematică” şi „cel mai mare actor pe care l-am cunoscut.”

"Am scris atât #RedState şi @tuskthemovie PENTRU Parks," a scris regizorul într-o postare pe Instagram. "Iubeam modul în care juca. A fost, în mod sincer, cel mai mare actor dramatic pe care am avut plăcerea să îl văd jucând. Parks a scos tot ce era mai bun din mine de fiecare dată când se afla pe platoul meu de filmări."

Parks a fost unul din actorii preferaţi ai lui Quentin Tarantino, jucând în filmele Kill Bill, dar şi al lui Robert Rodriguez, care l-a distribuit în filmul său din 1996 "From Dusk to Dawn".

 

 

Parks a apărut în filmul "Argo" al lui lui Ben Affleck, câştigătorul unui premiu Oscar.

"Era ca James Dean", a spus Affleck pentru USA Today în 2012. "E sexy şi uimitor şi un actor foarte bun. L-am văzut în filmul Red State al lui Kevin Smith în rolul unui predicator nebun". Affleck a trebuit să taie anumite scene cu rolul lui Parks din film dar s-a străduit să păstreze cât mai mult din scena sa: "Nu suportam să îl pierd."

Parks avea o înfăţişare de star de cinema, dar a preferat roluri de compoziţie, în special personaje negative, a spus Schulman. Regizorul Kevin Smith a declarat că Parks „ridica” orice emisiune şi orice rol în care juca.

Smith a mai scris: "Am fost binecuvântat...că am lucrat cu acest geniu titanic. Dar sunt norocos că l-am cunoscut. Sunt alături de James (fiul lui Michael), Oriana (soţia lui Michael), Quentin Tarantino (cel mai mare fan al lui Michael) şi de toţi iubitorii de film şi de muzică care au fost uimiţi de talentele lui Michael Parks. Rămas bun, prieten drag..."

Schulman a spus că Parks era cunoscut ca actor al actorilor, având capacitatea de a interpeta o paletă uimitoare de personaje care i-a permis să interpeteze roluri contrastante - uneori în acelaşi film.

Parks a jucat în peste 100 de filme şi de emisiuni TV într-o carieră de peste 50 de ani, începând cu un rol din anul 1961 din sitcom-ul ABC "The Real McCoys". Între 1969-1970, a jucat în rolul unui erou motociclist în "Then Came Bronson" şi chiar a cântat tema cântecului serialului, Long Lonesome Highway, un hit în clasamentul Billboard şi în casamentul cântecelor country.

Printre alte roluri din serialele de televiziune, Parks a mai jucat în "Twin Peaks" al lui Lynch din 1990 şi în "The Colbys" din 1980.

În afară de Kill Bill, Parks a lucrat cu with Tarantino la "Django Unchained" din 2012 şi "Death Proof" din 2007. În acelaşi an, a putut fi văzut alături de Brad Pitt şi Casey Affleck în The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Cel puţin două din filmele sale recente sunt în post-producţie, conform IMDb.

Parks s-a născut în Corona, statul California, pe 24 aprili3, 1940. Potrivit lui Schulman, înainte de a deveni actor, Parks a avut joburi diverse: a împachetat fructe, a săpat şanţuri, a condus camioane şi a stins incendii în păduri. El a fost prietenul unei serii întregi de celebrităţi: Jean Renoir, Johnny Cash şi Lenny Bruce.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici