A murit Emanuel Ungaro. Creatorul de modă, cunoscut pentru culorile vii şi imprimeurile îndrăzneţe: „O rochie nu trebuie să o porţi, trebuie să trăieşti în ea”

Creatorul de modă Emanuel Ungaro a murit la 86 de ani la Paris lăsând în urmă o marcă pe care a vândut-o în 2005, preferând să îşi trăiască ultimii ani din viaţă ferit de atenţia mass media, anunţă BBC.

1303 afișări
Imaginea articolului A murit Emanuel Ungaro. Creatorul de modă, cunoscut pentru culorile vii şi imprimeurile îndrăzneţe: „O rochie nu trebuie să o porţi, trebuie să trăieşti în ea”

Sursa FOTO: Twitter @Claude_Montana

Ungaro era fiul unor imigranţi italieni şi s-a specializat în modă lucrând pentru designerul spaniol Cristobal Balenciaga.

A înfiinţat propria casă de modă în 1960 şi se definea drept ”obsesiv senzual”, fiind cunoscut pentru culorile vii şi imprimeurile îndrăzneţe.

S-a retras din activitate şi şi-a vândut firma în 2005. A fost un critic al fostei sale case de modă atunci când compania a angajat-o pe Lindsay Lohan în postul de director artistic.

Ungaro s-a născut la Aix-en-Province în sudul Franâei în 1933. Primele noţiuni de croitorie le-a deprins de la tatăl său în atelierul căruia a lucrat pentru o vreme. S-a mutat la Paris după ce a împlinit 20 de ani şi s-a orientat spre lumea modei.

O descriere de pe site-ul fostei sale firme arată că Ungaro a deprins ”rigoarea şi perfecţionismul” în perioada în care a lucrat pentru Balenciaga.

"Emanuel Ungaro a avut curajul să fie diferit, combinând întâlnirile neaşteptate şi totuşi senzuale între culorile aprinse şi imprimeuri cu linie frumoasă”, arată un anunţ al Casei Emanuel Ungaro.

"O rochie nu trebuie să o porţi, trebuie să trăieşti în ea”, ar fi spus Ungaro. Compania sa a atins punctul culminant al faimei în anii ´80 şi ´90.

Ungaro şi-a vândut firma către omul de afaceri din Silicon Valley Asim Abdullah.

Ungaro a fost căsătorit şi are o fiică. A avut probleme de sănătate în ultimii doi ani ai vieţii, ar fi declarat un membru al familiei pentru AFP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici