A murit Pierre Cardin. Celebrul creator de modă s-a stins din viaţă la 98 de ani

  • Pierre Cardin a murit, anunţă membrii familiei.
  • Creatorul de modă avea 98 de ani.
  • Pierre Cardin era cunoscut pentru stilul său avangardist şi pentru designul „space age".
3827 afișări
Imaginea articolului A murit Pierre Cardin. Celebrul creator de modă s-a stins din viaţă la 98 de ani

E doliu în lumea modei. Conform BBC, Pierre Cardin, cunoscut pentru designul „space-age”, a murit la vârsta de 98 de ani.

Vestea tristă a fost făcută publică de familia creatorului de modă, potrivit Paris Match. Alte detalii despre circumstanţele decesului nu au fost divulgate încă. 

Fiul unui imigrant italian, Pierre Cardin a revoluţionat lumea modei, fiind cunoscut mai ales pentru modul în care a celebrat, de-a lungul întregii sale cariere, libertatea femeii.

Cariera lui a luat avânt când a creat 30 de costume pentru „petrecerea secolului", un bal mascat la Palazzo Labia în Veneţia, la 3 septembrie 1951. Acesta a început să creeze "haute couture" în 1953. Un an mai târziu, acesta a creat celebra „bubble dress".

Cardin era cunoscut pentru stilul lui avangardist şi pentru designul „space age". El prefera formele şi motivele geometrice, ignorând deseori formele feminine. De altfel, Cardin a avansat ideea de modă unisex, experimentând deseori, dar nu întotdeuna cu succes, comentează criticii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici