A murit Sue Lyon. Actriţa, celebră pentru rolul Lolitei, avea 73 de ani

Sue Lyon, actriţa care a jucat rolul Lolitei în ecranizarea realizată de Stanley Kubrick, a murit la vârsta de 73 de ani, anunţă The Guardian.

718 afișări
Imaginea articolului A murit Sue Lyon. Actriţa, celebră pentru rolul Lolitei, avea 73 de ani

Sursa: Profimedia

Actriţa care a jucat în celebra ecranizare din 1962 rolul tinerei în vârstă de 14 ani nu a mai reuşit să interpreteze niciun alt rol al cărui succes să se compare cu cel avut în filmul regizat de Stanley Kubrick după cunoscutul roman de Vladimir Nabokov.

Prietenul de o viaţă al actriţei, Phil Syracopoulos a decarat pentru New York Times că moartea artistei a avut loc joi, la Los Angeles.

Stanley Kubrick a ales-o pe Lyon în urma unui casting la care au participat 800 de candidate. Nabokov însuşi a descris-o pe Lyon drept “nimfeta perfectă”.

Partenerul săi în film a fost interpretat de britanicul James Mason, care avea 53 de ani în momentul filmării. Pentru rolul interpretat în 1963, Lyon a câştigat un premiu Golden Globe.

Lyon, care avea 15 ani atunci când filmul a avut premiera nu a fost primită la primele proiecţii ale peliculei. În timpul premierei a fost fotografiată aşteptând să se termine filmul în hol, în timp ce bea apă minerală.

Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat se numără „Noaptea Iguanei”, în regia lui John Huston. A jucat rolul tinerei care încearcă să îl seducă pe preotul interpretat de Richard Burton, în producţia lansată în 1966.

Ultimul rol interpretat a fost în filmul de groază „Aligator”, din 1980.

A fost căsătorită de cinci ori. Potrivit presei, Lyon a considerat că a treia căsătorie, cea în care soţul ei a fost criminalul condamnat Gary „Cotton” Adamson, care era deja în închisoare, i-a distrus cariera. La premiera remake-ului după „Lolita”, în 1997, Lyon ar fi declarat că ”sunt consternată că a trebuit să refaceţi filmul care a dus la distrugerea mea ca persoană”. A avut o fiică, Nona.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici