Abramovici va avea cel mai mare iaht din lume, dotat cu submarin şi sistem antirachetă

Miliardarul rus Roman Abramovici şi-a achiziţionat cel mai mare iaht din lume, prevăzut cu un sistem de detectare a rachetelor, două piste de aterizare pentru elicoptere, un centru balnear de lux, piscină şi un submarin în miniatură, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

884 afișări
Imaginea articolului Abramovici va avea cel mai mare iaht din lume, dotat cu submarin şi sistem antirachetă

Abramovici are cel mai mare iaht din lume, dotat cu submarin şi sistem antirachetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iahtul se numeşte Eclipse, are o lungime de aproximativ 170 de metri şi ar costa peste 352 de milioane de euro. Nava a fost construită la şantierul naval Blohm & Voss din Hamburg, Germania.

Pentru a asigura securitatea omului de afaceri rus, Eclipse are un sistem de apărare antirachetă de nivel militar, blindaj în zona apartamentului lui Abramovici şi geamuri antiglonţ. De asemenea, iahtul este prevăzut cu un submarin, care are şi rol de ambarcaţiune de salvare.

Noua navă a omului de afaceri rus în vârstă de 41 de ani, care are deja patru vase de lux, ar urma să fie livrată în 2010.

Magnatul din domeniul petrolier, care este pe locul 11 între cei mai bogaţi oameni din lume potrivit Forbes, ar fi pierdut peste 15 miliarde de euro din cauza crizei financiare mondiale. Abramovici este cunoscut pe plan extren ca patron al echipei de fotbal Chelsea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici