Absolvent la 96 de ani! Bătrânul este cel mai în vârstă absolvent de facultate din Italia

  • Giuseppe Paterno a supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial
  • Bătrânu este cel mai în vârstă absolventde facultate din Italia
  • Paterno a traversat o copilărie grea, plină cu lipsuri, dar dorinţa de a învăţa l-a făcut să depăşească bariere
1823 afișări
Imaginea articolului Absolvent la 96 de ani! Bătrânul este cel mai în vârstă absolvent de facultate din Italia

Sursa foto: profimedia

La 96 de ani, Giuseppe Paterno s-a confruntat cu numeroase teste de la viaţă: o copilărie cu lipsuri, războiul şi mai nou, pandemia de coronavirus. Dar nimic nu l-a împiedicat pe bătrânul veteran în cel De-al Doilea Război Mondial să devină absolvent de facultate.

La 90 de ani s-a înscris la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii din Palermo. Miercuri a devenit cel mai în vârstă absolvent din mediul universitar italian. Bătrânul a primit cele mai înalte onoruri, fiind primul din clasa sa.

Paterno a mărturisit că nu i-a fost teamă de coronavirus, după ce a trecut prin sărăcie şi război. Dar, a fost un pic neîncrezător atunci când a trebuit să participe la cursurile online. Acum că şi-a luat diploma în istorie, Paterno îşi propune să se dedice scrisului.

"Proiectul meu pentru viitor este să mă dedic scrisului. Vreau să revizuiesc toate textele pe care nu am avut nicio şansă să le explorez până acum. Acesta este obiectivul meu", a declarat Paterno.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici