AC/DC lucrează la primul album din ultimii 7 ani

Trupa de rock australiană AC/DC lucrează la un nou album, primul din ultimii şapte ani, care ar putea ajunge în magazinele de specialitate în primăvara acestui an, potrivit Corriere della Sera.

2 afișări
Imaginea articolului AC/DC lucrează la primul album din ultimii 7 ani

AC/DC lucrează la primul album din ultimii 7 ani

Noul album se va numi "Strap It On" şi urmează colecţiei "Stiff Upper Lip", din 2000.

Trupa, punct de referinţă în muzica rock, va avea şi o apariţie specială, pe 25 ianuarie, cu un concert într-un club din Reinach, Elveţia. La exclusivistul eveniment vor avea acces un număr restrâns de spectatori, iar biletele costă 430 de dolari.

AC/DC a fost fondată la Sydney, Australia, în 1973, de fraţii Angus şi Malcolm Young şi se înscrie în linia pionierilor hard rock-ului, alături de grupuri precum Led Zeppelin, Black Sabbath, Kiss, Van Halen şi Deep Purple.

AC/DC a trecut prin mai multe formule înainte de a lansa albumul de debut, "High Voltage" (1975). Componenţa a rămas stabilă până când basistul Cliff Williams l-a înlocuit pe Mark Evans, în 1977.

În 1977, a fost lansat albumul "Highway to Hell", cel mai celebru din istoria trupei.

Solistul trupei, Bon Scott, a murit pe 19 februarie 1980, la vârsta de 33 de ani, din cauza abuzului de alcool. AC/DC, împreună cu noul solist al lor, Brian Johnson, a înregistrat apoi "Back in Black", un tribut adus lui Bon Scott, acesta devenind ulterior al cincilea cel mai bine vândut album din istorie.

Trupa s-a situat pe locul al patrulea în topul 100 VH1 al celor mai mari artişti de hard rock.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici