Academia americană de film a câştigat procesul cu moştenitorii actriţei Mary Pickford (Video)

Academia americană de film, organizatoare a galei premiilor Oscar, a câştigat procesul intentat de moştenitorii actriţei Mary Pickford, star al filmului mut, care doreau să vândă o statuetă câştigată de aceasta, potrivit surselor judiciare.

18 afișări
Imaginea articolului Academia americană de film a câştigat procesul cu moştenitorii actriţei Mary Pickford (Video)

Academia americană de film a câştigat procesul cu moştenitorii actriţei Mary Pickford (Imagine: www.silentmovieguide.com)

Regulamentul Academiei americane de film, care organizează anual gala premiilor Oscar, încă din 1929, stipulează faptul că celebrele statuete aurite nu pot fi revândute fără acordul instituţiei. Totodată, Academia are drept de preempţiune, pentru suma de doar 10 dolari, dacă, într-un anumit moment, va găsi pe piaţă una dintre statuete.

Prestigioasa instituţie a intrat în conflict cu trei din moştenitorii actriţei Mary Pickford, o mare vedetă a filmului mut şi, totodată, membru cofondator al Academiei americane de film. Moştenitorii vedetei sunt în posesia a trei statuete: două dintre ele i-au fost decernate lui Pickford, iar cea de-a treia, celui de-al treilea soţ al ei, actorul Charles Rogers.

Academia, care a lansat procedura de "rupere a contractului", afirmă că atât Pickford (1892 - 1979), cât şi Rogers (1904 - 1999) au acceptat prin contract aceste clauze ale regulamentului. Cei trei moştenitori susţin, însă, că semnătura lui Pickford pe acel contract a fost falsificată.

De altfel, ei au afirmat că vor să vândă doar una dintre statuete şi să doneze suma obţinută unor opere de binefacere, pentru a respecta astfel voinţa ultimei soţii a lui Rogers, Beverly, decedată în 2007.

Juraţii au stabilit, după o săptămână de dezbateri şi o oră de deliberări, că moştenitorii lui Mary Pickford vor rămâne în continuare legaţi de aceste contracte. Decizia juraţilor trebuie să fie ratificată de magistratul care a prezidat acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici