Accidentul prinţesei Diana, provocat de tamponarea cu o altă maşină - martori

Vehiculul care îi transporta pe prinţesa Diana şi pe iubitul acesteia, Dodi al-Fayed, decedaţi în august 1997 la Paris, ar fi putut intra în coliziune cu o altă maşină de culoare închisă, au indicat mai mulţi martori în cadrul anchetei judiciare care se desfăşoară la Londra, transmite AFP.

71 afișări
Imaginea articolului Accidentul prinţesei Diana, provocat de tamponarea cu o altă maşină - martori

Accidentul prinţesei Diana, provocat de tamponarea cu o altă maşină - martori

Până în prezent, unii martorii au amintit de prezenţa unui Fiat Uno de culoare albă sau a unui vehicul de mărime similară, dar Jean-Claude Catheline şi soţia acestuia, Annick, au declarat că au văzut două maşini de culoare închisă intrând cu viteză, din faţă, în tunelul de sub podul Alma din Paris.

Un alt martor a declarat că a văzut "o lumină puternică albă" în tunel, chiar înainte de accident, şi că apoi a văzut maşina Mercedes, în care se afla Diana, "mergând spre stânga, apoi la dreapta şi apoi iar la stânga".

Soţii Catheline au explicat că mergeau aproape de tunel, pentru a-şi recupera maşina după o vizită la turnul Eiffel, când au auzit zgomotul provocat de o tamponare urmat de scrâşnete de pneuri şi un vuiet. Cei doi martori au dat declaraţia prin intermediul unei transmisiuni video de la Paris.

De cealaltă parte, François Levistre, care circula cu maşina în faţa automobilului Mercedes în care se afla prinţesa, a declarat că a văzut o lumină albă în oglinda retrovizoare pe când ieşea din tunel.

Acesta a explicat că maşina Dianei era pe punctul de a fi depăşită de o motocicletă în momentul în care a văzut un flash asemănător celui emis de radarele utilizate de poliţie. "Mi-am dat seama că lumina albă a motocicletei se afla în faţa maşinii Mercedes", a declarat acesta. "Când am văzut lumina, am privit în oglindă... am văzut maşina mergând spre stânga, apoi spre dreapta şi apoi din nou spre stânga, spre stâlp", a explicat acesta.

Suspendată în ianuarie 2004, în aşteptarea rezultatelor anchetei efectuate de poliţia britanică, ancheta judiciară, care a început pe 2 octombrie la Londra, trebuie să răspundă la patru întrebări importante: identitatea persoanelor decedate, locul decesului, momentul producerii decesului şi "modul în care au murit persoanele decedate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici