Actorul american James Franco, acuzat de exploatare sexuală de două foste studente de la şcoala sa de actorie

James Franco este acuzat de "comportament nepotrivit şi cu încărcătură sexuală" de două foste studente de la şcoala sa de actorie, între timp desfiinţată, iar actorul neagă acuzaţiile, potrivit apnews.com.

2261 afișări
Imaginea articolului Actorul american James Franco, acuzat de exploatare sexuală de două foste studente de la şcoala sa de actorie

James Franco, acuzat de exploatare sexuală; actorul neagă acuzaţiile

Sarah Tither-Kaplan şi Toni Gaal, care au fost studente la şcoala de actorie Studio 4, au intentat proces la o instanţă din Los Angeles, joi.

Actriţele îi acuză pe Franco şi pe partenerii acestuia că "şi-au sexualizat puterea de profesor şi angajator, sugerând oportunităţi pentru roluri în proiectele lor", potrivit documentelor depuse în instanţă, obţinute de Variety şi The New York Times.

Într-o declaraţie pentru USA Today, avocatul lui Franco a declarat că actorul le va da în judecată pe cele două actriţe, calificând acuzaţiile drept "obscene".

Franco a deschis Studio 4 în Los Angeles, în 2014, împreună cu partenerul de afaceri Vince Jolivette, care este, de asemenea, citat ca pârât în acest proces, alături de compania de producţie Rabbit Bandini. Şcoala a fost închisă în 2017.

În documente se afirmă că Franco ducea o muncă de intimidare cu studentele, pentru a le determina să joace în scene sexuale, cu promisiunea falsă a unor roluri.

Anul trecut, publicaţia americană The Los Angeles Times a scris că patru foste studente de la şcoala de film Studio 4 din Hollywood, inclusiv Tither-Kaplan, îl acuzau pe acesta de exploatare sexuală, ele vorbind inclusiv despre presiuni de a juca în scene nud. O a cincea femeie îl acuza pe Franco de faptul că a forţat-o să facă sex oral, în urmă cu doi ani, pe când cei doi aveau o relaţie.

Articolul a fost publicat la câteva zile după ce starul fusese recompensat cu un Glob de Aur pentru interpretare, pentru rolul din "The Disaster Artist".

Actorul în vârstă de 40 de ani şi avocaţii săi au negat toate acuzaţiile.

Deşi, de la acel moment, Franco a ieşit rar în public, a continuat să lucreze. Serialul HBO "The Deuce", în care joacă şi pe care îl produce, este la al treilea sezon, care a debutat pe 9 septembrie.

James Franco a fost recompensat cu un Glob de Aur şi în 2002, pentru rolul din miniseria TV "James Dean". Franco a mai interpretat rolul principal în filmul regizat de Danny Boyle "127 de ore/ 127 Hours", pentru care a fost nominalizat, în 2011, la premiile Oscar. Actorul american a putut fi văzut şi în "Mănâncă roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love", "Milk - Preţul curajului", "Crazy Night", "Planeta Maimuţelor: Invazia", dar şi în rolul Harry Osbourne din trilogia "Omul Păianjen/ Spiderman".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici