Actorul Geoffrey Rush, acuzat din nou de comportament sexual nepotrivit

Actorul australian Geoffrey Rush a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit de actriţa Yael Stone, star al serialului "Orange is the New Black", faptele datând din 2010 şi 2011, potrivit Reuters.

1561 afișări
Imaginea articolului Actorul Geoffrey Rush, acuzat din nou de comportament sexual nepotrivit

Actorul Geoffrey Rush, acuzat din nou de comportament sexual nepotrivit

Actriţa australiană, în vârstă de 33 de ani, a declarat pentru publicaţia americană The New York Times că Rush a dansat gol în faţa ei, în cabina din culisele Teatrului din Sydney, după ce au început să joace împreună în spectacolul "The Diary of a Madman", în 2010 şi 2011.

Actriţa a spus că Rush a folosit o oglindă pentru a o privi în timp ce făcea duş şi i-a trimis mesaje erotice pe telefon.

 

 

 

 

Într-un comunicat remis publicaţiei americane, Geoffrey Rush a declarat că afirmaţiile lui Stone "sunt incorecte şi unele fapte au fost scoase din context". Totodată, actorul şi-a cerut scuze "dacă i-a provocat neplăceri".

Stone a declarat pentru Australian Broadcasting Corporation că nu a depus o plângere la momentul respectiv pentru că voia să îşi protejeze cariera. Totodată, a decis să facă publice aceste informaţii, pentru ca şi alţi artişti tineri să aibă curajul să vorbească, dacă trec prin experienţe similare.

În urmă cu câteva luni, Rush, în vârstă de 67 de ani, a dat în judecată publicaţia Daily Telegraph din Sydney, după un articol apărut în noiembrie 2017, potrivit căruia Compania de Teatru din Sydney a primit o plângere privind comportamentul nepotrivit al actorului.

Actorul Geoffrey Rush ar fi simulat "atingeri nepotrivite" în apropierea actriţei Erin Jean Norvill, cu care repeta pentru producţia spectacolului de teatru "Regele Lear", arată un document al ziarului dat în judecată pentru defăimare de artist.

Publicaţia Daily Telegraph a adăugat între dovezile prezentate în procesul de defăimare intentat de Geoffrey Rush o declaraţie a actriţei, care afirmă că vedeta a făcut "gesturi de atingere indecente, în aer, cu palmele făcute căuş", simulând astfel că îi mângâie sânii.

Avocaţii publicaţiei au depus în instanţă şi un document care enumeră o serie de incidente ce ar demonstra că actorul "s-a purtat în feluri în care numai un pervers s-ar purta" şi că ar fi avut un "comportament de prădător sexual".

Documentul menţionează faptul că Rush ar fi atins sânii partenerei sale de scenă în timpul avanpremierei, care a avut loc la Teatrul Roslyn Packer din Sidney, Australia, şi că, altă dată, şi-a mişcat mâna pe sub tricoul acesteia, atingându-i pielea de pe spate în mod voit, în timp ce se pregăteau să urce pe scenă.

Avocata actorului a afirmat că orice întârziere în judecarea cauzei îl face pe Rush să sufere din cauza articolelor publicate de ziar.

Geoffrey Rush a jucat pe scena teatrului din Sydney timp de 35 de ani. Actorul australian, în vârstă de 67 de ani, a primit un premiu Oscar în 1997, pentru rolul principal din filmul "Strălucire/ Shine", de Scott Hicks. Acesta a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare in love" (1998), "Marchizul de Sade/ Quills" (2000) şi "Discursul regelui/ The King's Speech" (2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici