Actorul John Travolta va primi un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de la San Sebastian

Actorul american John Travolta va primi un premiu pentru întreaga carieră - Donostia Lifetime Achievement Award - la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, din Spania, care va avea loc în perioada 21 - 29 septembrie.

173 afișări
Imaginea articolului Actorul John Travolta va primi un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de la San Sebastian

John Travolta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul aceluiaşi eveniment, vor mai primi trofeul Donostia pentru întreaga carieră regizorul Oliver Stone şi actorii Ewan McGregor şi Tommy Lee Jones.

John Travolta, în vârstă de 58 de ani, cunoscut mai ales pentru rolul de gangster din filmul "Pulp Fiction", de Quentin Tarantino, va fi prezent în festival cu cel mai recent film al său, "Savages", regizat de Oliver Stone.

Devenit celebru cu rolul din filmul "Febra de sâmbătă seară/ Sathurday Night Fever" din 1977, pentru care a fost nominalizat atât la Oscar, cât şi la Globul de Aur, John Travolta a experimentat cu succes toate genurile cinematografice, de la musicalul "Grease" (1978) la filmul de groază "Carrie" (1976), remarcându-se şi în comedii precum cele din franciza din anii '90 "Uite cine vorbeşte" şi prin filme SF precum "Fenomenul/ Phenomenon" (1996).

Starul american a jucat şi în numeroase producţii hollywoodiene cu mare succes de casă, precum "Operaţiunea «Broken Arrow»", "Faţă în Faţă/ Face/Off", "La hotarul dintre viaţă şi moarte/ The Thin Red Line", "Cod de acces: Swordfish" şi "S-a furat un tren 123".

Actorul este şi pilot de avion şi a pilotat un Boeing 707 în 2005, participând la operaţiunile de aprovizionare cu hrană şi medicamente a supravieţuitorilor uraganului Katrina, care a devastat oraşul New-Orleans.

John Travolta va primi premiul Donostia pentru întreaga carieră în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 23 septembrie.

Glenn Close, Julia Roberts, Richard Gere şi Woody Allen au primit şi ei trofeul Donostia la ediţiile precedente ale festivalului spaniol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici