Actorul Vlad Ivanov va fi sărbătorit la Les Films de Cannes à Bucarest

Actorul Vlad Ivanov, care, anul acesta, a împlinit 50 de ani, va avea o secţiune dedicată la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, ce va include cinci dintre cele mai importante lungmetraje în care a jucat de-a lungul carierei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

82 afișări
Imaginea articolului Actorul Vlad Ivanov va fi sărbătorit la Les Films de Cannes à Bucarest

Actorul Vlad Ivanov va fi sărbătorit la Les Films de Cannes à Bucarest

În afară de proiecţia celor cinci pelicule, „Sunset", „Câini", „La Gomera", „Principii de viaţă" şi „Hier", la gala de deschidere a festivalului îi va fi dedicat un moment special.

Rolul domnului Bebe, care i-a adus, printre altele, şi prestigiosul Los Angeles Critics Award pentru cel mai bun actor străin al anului, exponent tipic al perioadei ceauşiste în care binele şi răul deveniseră un amestec de neseparat, este cel care i-a adus celebritatea lui Ivanov. Atât de memorabil a fost rolul din pelicula lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", premiată cu un Palme d`Or la Cannes în 2007, încât risca să-i eclipseze cariera viitoare. Dar inteligenţa şi instinctul său n-au dat greş: partiturile ce au urmat l-au confirmat ca pe un mare actor european de compoziţie, mereu deschis unor noi provocări. Abilitatea sa de a portretiza şi pe vecinul amabil, dar şi pe cel malefic l-a transformat într-un artist unic, ce se topeşte în roluri. Ivanov este şi un actor de teatru remarcabil, recompensat cu multe premii nu numai pe ecran, dar şi pe scenă. Partiturile sale secundare - cum sunt cele din "Snowpiercer", de Bong Joon-Ho, "In The Fog", de Sergei Loznitsa, "Poziţia copilului", de Călin Netzer - sunt la fel de puternice ca şi cele principale. În 2005, Vlad a primit Ordinul Meritul Cultural din partea Preşedinţiei României.

Programul complet al ediţiei a zecea a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, care are loc în perioada 18 - 27 octombrie, poate fi găsit pe site. Preţul biletelor pentru proiecţiile programate la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului şi Muzeul Naţional de Artă al României - Sala Auditorium este de 15 lei pentru cele achiziţionate până pe 18 octombrie şi de 20 de lei pentru cele cumpărate în timpul festivalului. Cele pentru proiecţiile de la Cinemateca Union costă 10 lei sau 8, 5, 3 lei pentru posesorii de abonamente. Biletele se achiziţionează din reţeaua Eventbook şi de la casieriile cinematografelor.

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest este organizat de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films şi realizată în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici