Actriţa Juliette Binoche, atacată verbal de Gérard Depardieu: Eu nu înţeleg violenţa

Actriţa franceză Juliette Binoche, atacată virulent de Gérard Depardieu în presa austriacă, îi răspunde actorului în presa britanică, spunând că nu înţelege de ce acesta apelează la jigniri atât de "violente".

113 afișări
Imaginea articolului Actriţa Juliette Binoche, atacată verbal de Gérard Depardieu: Eu nu înţeleg violenţa

Actriţa Juliette Binoche, atacată verbal de Gérard Depardieu: Eu nu înţeleg violenţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu suntem obligaţi să iubim pe toată lumea, aşa cum nu putem să iubim munca tuturor. Dar eu nu înţeleg violenţa", a declarat Binoche pentru BBC.

"El (Gérard Depardieu, n.r.) are dreptul să nu mă aprecieze ca actriţă, dar nu înţeleg de ce se comportă aşa. Este problema lui", a spus actriţa pentru revista Empire.

Depardieu a declarat, în august, pentru publicaţia austriacă Profil, cu privire la Binoche: "Nu are nimic, absolut nimic".

"Chiar aş vrea să aflu de ce a fost atât de apreciată atât de mulţi ani. Nu are nimic. Absolut nimic. Este un nimic", a declarat Gérard Depardieu.

"În comparaţie cu ea, Isabelle Adjani e minunată, chiar dacă e complet nebună. Sau Fanny Ardant - e magnifică, impresionantă. Dar Binoche? Cu ce impresionează ea?", a adăugat renumitul actor francez.

Binoche declară la rândul ei: "Nu m-am simţit jignită, pentru că eu cred că nu are legătură cu mine. Să fie gelozie? Pentru că este excesivă. Sau să fie din cauza filmului ("Copie conforme", n.r.), catalogat drept provocator? Eu ştiu că anumiţi bărbaţi au avut probleme cu filmul, care oferă spaţiu amplu femeilor", fapt ce ar fi putut "răni orgoliul masculin" al lui Gérard Depardieu.

Gérard Depardieu, în vârstă de 61 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi. Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la premiile Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun actor, pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Juliette Binoche, în vârstă de 46 de ani, este o actriţă franceză care a debutat în teatru, în anii adolescenţei, şi a jucat ulterior în peste 40 de filme, începând din 1983. Deşi a cunoscut rapid succesul în cinematografia franceză, pe plan internaţional, Binoche a devenit celebră abia în 1988, graţie rolului din "Insuportabila uşurinţă de a fi". Juliette Binoche a câştigat un premiu César pentru prestaţia din "Trei culori: Albastru" (1993) şi Oscarul pentru rolul din "Pacientul englez" (1996). Printre celelalte roluri notabile se numără cele din lungmetrajele "Amanţii de pe Pont-Neuf/ Les Amants du Pont-Neuf" (1991), "Damage" (1992), "Ciocolată cu dragoste/ Chocolat" (2000), "Ascuns/ Caché" (2005) şi "Le voyage du ballon rouge" (2007).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici