Actriţa Kristin Scott Thomas a primit titlul de Dame a Imperiului Britanic

Actriţa Kristin Scott Thomas a primit titlul de Dame - echivalentul feminin pentru titlul de Cavaler al Imperiului Britanic, un titlu onorific, acordat anual de casa regală britanică - în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc joi la Palatul Buckingham.

319 afișări
Imaginea articolului Actriţa Kristin Scott Thomas a primit titlul de Dame a Imperiului Britanic

Actriţa Kristin Scott Thomas a primit titlul de Dame a Imperiului Britanic (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Vedeta britanică, în vârstă de 54 de ani, a primit acest titlu onorific din partea reginei Elizabeth a II-a. Kristin Scott Thomas o va interpreta chiar pe regina Marii Britanii într-o piesă de teatru intitulată "The Audience", care va avea premiera la Londra, în aprilie,  informează bbc.com.

"M-a întrebat despre viitorul meu rol şi a trebuit să îi spun (că va juca rolul reginei Marii Britanii, n.r.), iar ea mi-a zis că acel rol va reprezenta o provocare", a declarat în faţa reporterilor actriţa Kristin Scott Thomas.

Ea va prelua acel rol de la Helen Mirren în luna aprilie.

Acea piesă de teatru, scrisă de Peter Morgan - care a scris şi scenariul de filmul "Regina/ The Queen" -, descrie întrunirile săptămânale dintre regina Elizabeth a II-a şi o serie de premieri britanici, prezentând astfel o serie de dialoguri imaginare care ar fi avut loc între liderii Marii Britanii.

Spectacolul "The Audience" va fi jucat la Apollo Theatre din Londra şi va fi regizat de celebrul Stephen Daldry.

Helen Mirren a interpretat rolul principal în acest spectacol de teatru ce a fost iniţial pus în scenă în Statele Unite, pe Broadway. Vedeta britanică a fost recompensată pentru acest rol cu un premiu Olivier în 2013.

Kristin Scott Thomas, născută în Cornwall, s-a declarat "în mod evident foarte fericită" după ce regina Elizabeth a II-a i-a înmânat titlul de Dame a Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse artei dramatice.

Actriţă versatilă de teatru şi film, Kristin Scott Thomas a devenit celebră graţie unor roluri memorabile pe care le-a interpretat în filmele "Patru nunţi şi o înmormântare/ Four Weddings and a Funeral", "Pacientul englez/ The English Pacient" şi "Gosford Park".

A primit o nominalizare la Oscar ("Pacientul englez"), două nominalizări la Globul de Aur ("Pacientul englez", "Te iubesc de mult") şi a fost de patru ori nominalizată la premiile BAFTA ("Patru nunţi şi o înmormântare", "Pacientul englez", "Te iubesc de mult" şi "John Lennon: Începutul unei legende") - a câştigat acest trofeu cu rolul din "Patru nunţi şi o înmormântare".

Recent, a interpretat rolul mamei personajului jucat de Ryan Gosling în filmul "Numai Dumnezeu iartă/ Only God Forgives" (2013), a jucat alături de Ralph Fiennes în "The Invisible Woman" şi a interpretat rolul fiicei personajului jucat de celebra Maggie Smith în "My Old Lady".

În prezent, actriţa britanică poate fi văzută pe marile ecrane în filmul "Suite Française", ecranizare a romanului omonim scris de Irene Nemirovsky, în care mai apar Matthias Schoenaerts şi Michelle Williams.

Titlurile onorifice britanice sunt înmânate de monarhul Regatului Unit al Marii Britanii, dar persoanele care primesc aceste tilturi sunt alese de comisii formate din funcţionari publici, pe baza nominalizărilor făcute de guvern şi de publicul larg.

În ordine descendentă, principalele titluri onorifice sunt cele de Cavaler/ Dame al/a Imperiului Britanic, CBE (Comandor al Ordinului Imperiului Britanic), OBE (Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic) şi MBE (Membru al Ordinului Imperiului Britanic). Tradiţia cere ca în cazul Cavalerilor formula de adresare să conţină titlul "Sir", în cazul bărbaţilor, şi "Dame", în cazul femeilor, urmat de numele persoanei. Cei care primesc aceste onoruri nu au un titlu nobiliar real, ci doar onorific.

Aceste onoruri reprezintă un fel de răsplată pentru politicieni, diplomaţi şi funcţionari cu o carieră îndelungată, dar lista anuală include de asemenea multe celebrităţi şi persoane necunoscute în afara comunităţii sau domeniului în care activează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici