Acum şase ani tremura când se apropia de o farfurie cu mâncare. Apoi, o bomboană de ciocolată i-a salvat viaţa/ Astăzi, tânăra arată fabulos | FOTO

În urmă cu şase ani, Annie Windley cântărea doar 29 de kilograme. Tânăra trăia zilnic doar cu o felie de pâine prăjită, acoperită cu gem de fructe. Acest obicei a durat timp de cinci ani, până când o bomboană de ciocolată i-a salvat viaţa, relatează Daily Mirror.

24712 afișări
Imaginea articolului Acum şase ani tremura când se apropia de o farfurie cu mâncare. Apoi, o bomboană de ciocolată i-a salvat viaţa/ Astăzi, tânăra arată fabulos | FOTO

Acum şase ani tremura când se apropia de o farfurie cu mâncare. Dar, o bomboană de ciocolată i-a salvat viaţa/ Astăzi, este de nerecunoscut | FOTO

Annie, în vârstă de 21 de ani, a fost internată în spital de cinci ori din cauza organismului slăbit. Corpului său îi lipseau nutrienţii necesari şi de aceea Annie era pe punctul de a muri.

Cu toate acestea, printr-un miracol, tânără a reuşit să treacă peste tulburarea alimentară într-o seară, când tânjea după o bomboană de ciocolată Lindt. Când şi-a dat seama că nu a luat în greutate după ce a mâncat ciocolata, Annie şi-a recăpătat curajul şi a început să mănânce normal din nou.

Acum, Annie cântăreşte 45 de kilograme şi s-a decis să-şi împărtăşească lupta cu anorexia. La 15 ani, Annie a început să numere caloriile tuturor meselor. Aceasta evita carbohidraţii, carnea şi lactatele pentru că îşi dorea să rămână slabă. Annie spune că dacă lângă ea se aflau mâncăruri precum paste, ar fi început să tremure şi să transpire excesiv.

„Obişnuiam să refuz mese, iar dacă cineva îmi punea o farfurie cu lasagna în faţă, aş fi început să tremur, să devin agitată şi să ţip. Nu puteam să fiu în aceeaşi cameră cu mâncarea”, adaugă Annie.

„Nu puteam să mă ridic în picioare fără să leşin. Când mă uit acum la poze, îmi dau seama că arătam înfricoşător, dar eu nu îmi doream decât să fiu din ce în ce mai mică”, continuă Annie.

Annie, care locuieşte în Derbyshire, Marea Britanie, a fost prima dată diagnosticată cu o tulburare alimentară în 2012, după ce a ţinut o cură de slăbire şi a devenit anorexică.

Chiar dacă a avut note bune în liceu, pierderea în greutate i-a afectat performanţa academică şi a fost nevoită să se retragă din echipele sportive din care făcea parte.

„Eram o persoană activă şi eram implicată în activităţi sportive precum hochei şi tenis. Îmi plăcea foarte mult să fac sport”, spune Annie.

Ea afirmă că drumul spre recuperare nu a fost uşor, dar face tot ceea ce poate ca viaţa ei să fie cât mai normală.

În octombrie 2017, Annie a decis să treacă peste această boală, a început să facă sport şi să mănânce alimente sănătoase.

Tânăra spune că regretă faptul că a evitat să ceară ajutor atât de mult timp, pentru că a pierdut oportunităţi academice şi a pierdut multe şanse de a călători în străinătate.

„Aş vrea să mă întorc în timp şi să îi spun acelei fete de 15 ani să se oprească. Mă întristez când mă gândesc cât timp am pierdut”, spune Annie.

„Am terminat liceul cu 10 pe linie, eram foarte deşteaptă dar nu am putut să mă duc la universitate din cauza bolii”, adaugă Annie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici