Acupunctura poate creşte rata de succes a fecundării in vitro

Acupunctura poate creşte rata de succes a fecundării in vitro, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat vineri pe site-ul de internet al British Medical Journal.

1 afișare
Imaginea articolului Acupunctura poate creşte rata de succes a fecundării in vitro

Acupunctura poate creşte rata de succes a fecundării in vitro

În 2000, aproximativ 200.000 de bebeluşi au fost concepuţi prin fecundare in vitro în lumea întreagă. Principiul este de a preleva ovulele unei femei, de a le fecunda în eprubetă şi apoi de a plasa ovulele fecundate în uterul viitoarei mame.

"Fiecare ciclu este lung, stresant şi foarte scump, deşi au fost dezvoltate mai multe tratamente pentru a creşte şansele de obţinere a unei sarcini", a spus Eric Manheimer, de la Universitatea din Maryland, Baltimore, Statele Unite, autorul studiului.

Acupunctura este utilizată de secole în China pentru reglarea sistemului reproducător feminin. Pentru evaluarea impactului acupuncturii asupra ratei de succes a fecundării in vitro, cercetătorii au trecut în revistă şapte studii realizate în ţări occidentale, la care au participat 1.366 de femei.

O parte dintre participantele la studiu au fost tratate prin acupunctură, "cu puţin timp înainte sau imediat după transferul embrionului în uter", cealaltă parte a primit un placebo - ace care nu au fost introduse în piele sau care au fost introduse în puncte de acupunctură ce nu puteau influenţa fertilitatea.

Potrivit cercetătorilor, femeile tratate prin acupunctură au avut cu 65% mai multe şanse de a păstra sarcina faţă de celelalte.

Cercetătorii, care au subliniat faptul că mai sunt necesare studii pentru a stabili valabilitatea acestei teorii, nu au reuşit să afle un motiv exact pentru care acupunctura ar influenţa şansa de reuşită a fecundării in vitro. Ei cred că acupunctura ar stimula producţia de hormoni sau circulaţia sângelui în uter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici