Adele, cea mai bună cântăreaţă la premiile revistei Q. Ce artişti au mai fost premiaţi - VIDEO

Adele a câştigat premiile pentru cea mai bună cântăreaţă şi cea mai bună piesă, decernate luni de revista britanică Q, în timp ce U2 a fost desemnată cea mai bună trupă din ultimii 25 de ani - vârsta împlinită de prestigioasa publicaţie muzicală.

505 afișări
Imaginea articolului Adele, cea mai bună cântăreaţă la premiile revistei Q. Ce artişti au mai fost premiaţi - VIDEO

Adele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreaţa britanică nu a putut fi prezentă la ceremonia care a avut loc la Grosvenor House Hotel din Londra, urmând îndrumări medicale foarte stricte de a sta acasă şi a-şi odihni vocea, după ce a fost diagnosticată cu o hemoragie la nivelul corzilor vocale şi a trebuit să îşi anuleze turneul programat în SUA, informează bbc.co.uk.

Adele, al cărei album "21" este cel mai bine vândut de anul acesta, a luat trofeul pentru cea mai bună piesă din 2011, pentru hitul "Rolling in the Deep".

În schimb, premiul pentru cel mai bun album i-a revenit cântăreţului american Bon Iver, pentru cel de-al doilea disc din cariera sa, care îi poartă numele.

Premiul pentru cel mai bun artist a fost obţinut de Tinie Tempah, iar Coldplay a fost desemnată cea mai bună trupă actuală.

Revista britanică de muzică Q sărbătoreşte 25 de ani de existenţă, ocazie cu care cititorii au desemnat prin vot cea mai bună trupă din această perioadă, distincţia revenindu-i formaţiei irlandeze U2.

Prezent pe covorul roşu la gala de premiere, Bono a spus despre revistă că a fost "crucială" în cariera lui.

"Este un lucru cu adevărat nemaipomenit. (Q, n.r.) este atât de importantă pentru oricine vrea să facă muzică până la capăt", a spus solistul U2.

La rândul său, editorul revistei Q, Paul Rees, a apreciat că artiştii premiaţi "reflectă cât de bogat şi variat este peisajul muzical".

Printre ceilalţi câştigători s-au numărat şi fostul lider al trupei Oasis, Noel Gallagher, care a primit premiul Q Icon, şi Gary Barlow de la Take That, desemnat cel mai bun compozitor tradiţional.

La ceremonia de luni, trupa Queen a fost inclusă în Q's Hall of Fame, iar cântăreaţa rock Siouxsie Sioux, cunoscută ca lideră a trupei Siouxsie and the Banshees, a fost premiată pentru contribuţia remarcabilă adusă muzicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici