Adele, Kate Bush şi PJ Harvey, nominalizate la premiile Ivor Novello

Artistele Adele, Kate Bush şi PJ Harvey concurează la trofeul pentru cel mai bun album, la cea de-a 57-a ediţie a premiilor Ivor Novello, ce vor fi decernate pe 15 mai la Londra. Premiile Ivor Novello, ce recompensează cele mai bune compoziţii din muzica britanică şi irlandeză din anul precedent, sunt decernate prin votul compozitorilor.

Urmărește
117 afișări
Imaginea articolului Adele, Kate Bush şi PJ Harvey, nominalizate la premiile Ivor Novello

Adele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Discurile "21" (compozitori Adele Adkins/ Paul Epworth, interpret Adele ), "50 Words For Snow" (compus şi interpretat de Kate Bush) şi "Let England Shake" (compus şi interpretat de PJ Harvey) au fost nominalizate la trofeul pentru cel mai bun albumpotrivit bbc.co.uk.

Adele mai figurează şi printre nominalizările pentru cel mai bun cântec (muzică şi versuri), cu "Rolling in the Deep" (Adele Adkins/ Paul Epworth), alături de Florence and The Machine, cu "Shake It Out" (Paul Epworth/ Kid Harpoon/ Florence Welch) şi Ed Sheeran, cu "The A Team".

La categoria "cel mai bun cântec contemporan" au fost nominalizate titlurile "Promises" (Joseph Ray/ Daniel Stephens/ Alana Watson), în interpretarea lui Nero, "The Wilhelm Scream" (James Blake/ James Litherland), în interpretarea lui James Blake, şi "Video Games" (Lana Del Rey/ Justin Parker), interpretat de Lana Del Rey.

Hiturile cântăreţei Adele "Rolling in the Deep" şi "Someone Like You" au fost nominalizate la categoria "cea mai cântată piesă", alături de "The Flood" a trupei Take That.

Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră va fi disputat de compoziţiile din peliculele "Life in a Day", "The First Grader" şi "We Need to Talk About Kevin".

Cel de-al doilea album al artistei britanice Adele, "21", a fost distins cu numeroase premii şi a detronat recent materialul trupei Pink Floyd "The Dark Side Of The Moon" în clasamentul celor mai bine vândute albume din Marea Britanie.

Premiile Ivor Novello sunt decernate anual de Academia britanică a compozitorilor şi textierilor (British Academy of Songwriters, Composers and Authors - BASCA).

La categoriile sus-menţionate se mai adaugă o serie de premii, ce vor recompensa individual o serie de artişti şi ai căror câştigători vor fi anunţaţi la gala din 15 mai. Printre acestea, se numără trofeele pentru compozitorul anului, pentru întreaga carieră, pentru o colecţie de piese excepţionale, pentru contribuţia adusă muzicii britanice, pentru jazz etc.

Anul trecut, rapper-ul britanic Plan B s-a impus la categoriile "compozitorul anului" şi "cel mai bun album" pentru materialul "The Defamation of Strickland Banks", iar single-ul său "She Said" a fost desemnat "cea mai cântată piesă a anului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici