Adele, pe lista celor mai bogaţi muzicieni britanici: Averea FABULOASĂ a artistei. Ce loc ocupă Paul McCartney şi Mick Jagger

Conform unui clasament al celor mai bogaţi artişti din industria muzicală britanică. întocmit de ziarul The Sunday Times, averea lui Adele valorează în prezent 125 de milioane de lire, artista aflându-se pe locul 19, la egalitate cu chitaristul Brian May, în timp ce Sir Paul McCartney domină lista.

804 afișări
Imaginea articolului Adele, pe lista celor mai bogaţi muzicieni britanici: Averea FABULOASĂ a artistei. Ce loc ocupă Paul McCartney şi Mick Jagger

Adele, pe lista celor mai bogaţi muzicieni britanici: Averea FABULOASĂ a artistei. Ce loc ocupă Paul McCartney şi Mick Jagger

În urma unui nou an în care vânzările celui mai recent album al cântăreţei, 25, au fost ridicate şi după încheierea turneului său mondial de mare succes, averea personală a lui Adele a crescut cu 40 de milioane de lire în 2016, potrivit contactmusic.com.

Vedeta pop, care împlineşte 29 de ani în această săptămână, şi-a văzut averea sa personală crescând de la 85 de milioane de lire la 125 de milioane de lira anul trecut conform clasamentului întocmit de ziarul britanic.

Ea este cea mai bogată solistă din Marea Britanie din respectiva listă, dar se găseştia abia pe locul 19 în clasament, la egalitate cu chitaristul Queen, Brian May. Lista, în mod nesurprinzător, este dominată de muzicieni mai în vârstă din anii 1960 şi 1970.

Sir Paul McCartney domină clasamentul cu o avere netă de 780 de milioane de lire. El este urmat de legendarul muzician din West End Andrew Lloyd Webber, membrii trupei U2, Elton John, Mick Jagger, şi colegul său de la Rolling Stones, Keith Richards.

Îmbogăţirea spectaculoasă a lui Adele este cauzată de succesul turneului mondial Adele Live 2016, cu 122 de concerte, care s-a încheiat în Noua Zeelandă pe 26 mai, dar care va mai cuprinde patru concerte spciale pe stadionul Wembley din londra în perioada 28 iunie-2 iulie.

Ce an plin pentru Adele”, a spus Robert Watts, cel care a realizat lista pentru The Sunday Times: “Vânzări atât de ridicate de discuri şi un program de turnee intens au propulsat-o pe lista noastră pentru prima oară. Încă în anii săi 20, cariera lui Adele are succesul celorlalte nume de pe listă, şi are potenţialul de a deveni muzicianul britanic cu cele mai mari încasări din toate timpurile.”

Cu toate acestea, cântăreaţa a sugerat că nu este sigură că va mai merge în turnee vreodată, şi dacă vor avea aceeaşi anvergură. Dacă va fi aşa, acest lucru va duce la încasări mai scăzute pe viitor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici