Adele şi The Beatles, cele mai bune apariţii în top Billboard 200 din toate timpurile

Cântăreaţa Adele şi formaţia The Beatles conduc în topurile Billboard al celor mai bune albume de debut, respectiv al celor mai bune formaţii din toate timpurile, informează contactmusic.com.

370 afișări
Imaginea articolului Adele şi The Beatles, cele mai bune apariţii în top Billboard 200 din toate timpurile

Adele şi The Beatles, cele mai bune apariţii în top Billboard 200 din toate timpurile (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Publicaţia Billboard a întocmit clasamente cu albumele care au cunoscut cel mai mare succes în America şi artiştii debutanţi, iar discul "21" al interpretei britanice Adele se află pe primul loc, fiind urmat de coloana sonoră a filmului "Sunetul Muzicii/ Sound of Music", în timp ce The Beatles este cea mai bună trupă.

Topul face o recapitulare a Billboard 200, din august 1963, şi ia în calcul numărul de săptămâni petrecute de un album pe prima poziţie şi timpul în care fiecare disc s-a aflat în clasamentul celor 200 cele mai bune materiale discografice.

Albumul "21" al lui Adele a stat 24 de săptămâni pe primul loc şi 78 de săptămâni consecutiv în top 10, petrecând în total 245 de săptămâni în topul Billboard 200, de la lansarea din martie 2011.

Duminică, interpreta britanică în vârstă de 27 de ani îşi lansează cel de-al treilea album, intitulat "25".

Coloana sonoră a filmului "Sunetul Muzicii/ Sound of Music", care a împlinit anul acesta 50 de ani de la lansare, se află pe locul al doilea în clasamentul întocmit de Billboard, mulţumită faptului că a petrecut două săptămâni pe primul loc în top şi 109 săptămâni în primele zece titluri.

"Thriller" (1982), celebrul album semnat de Michael Jackson, se află pe locul al treilea, cu 37 de săptămâni petrecute pe primul loc şi 78, în top 10.

The Beatles a fost desemnată cea mai bună formaţie din toate timpurile în Billboard 200, având 19 albume care au stat pe primul loc în clasament şi petrecând în total 132 de săptămâni în topurile Billboard.

Al optulea album de studio al britanicilor, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", a rămas 15 săptămâni pe primul loc în top, în 1967.

În primele zece locuri ale aceluiaşi clasament se află The Rolling Stones, dar şi Taylor Swift, care a debutat în topul Billboard în noiembrie 2006, lansând 8 albume care au ajuns între primele 20 clasate, patru dintre acestea atingând prima poziţie.

Astfel, Swift se află pe locul al optulea în clasamentul recent realizat de Billboard, fiind singurul artist dintre primii 30 care şi-a început cariera în topuri după anul 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici