Adrian Sitaru prezintă zece scurtmetraje din filmografia sa, pe 23 aprilie, la ICR

Regizorul Adrian Sitaru este invitat la Seara de Film de pe 23 aprilie, la Institutul Cultural Român (ICR), unde va prezenta zece scurtmetraje pe care le-a realizat între anii 1999 şi 2004, informează institutul.

15 afișări

Pe 23 martie, de la ora 19.00, la Seara de Film de la ICR, vor fi proiectate filmele lui Adrian Sitaru: "Fun Fan" (2004), "Despre Biju" (2004), "A Very Bad Day" (2004), "Theodora's Life" (2004), "Biju" (2002), "O zi de Paşti" (2000), "Gândacul de bucătărie" (2000), "Tom Waits - Live in My Room" (1999), "Săpunul" (1999) şi "O experienţă biblică într-o bucătărie obişnuită".

Adrian Sitaru, în vârstă de 37 de ani, este regizor, producător, scenarist şi actor. Cel mai recent scurtmetraj al său, "Valuri", a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea "Leopards of Tomorrow", la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în vara lui 2007. Lungmetrajul său de debut, "Pescuit sportiv", a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic (14 - 23 noiembrie 2008), premiul juriului şi premiul pentru cea mai bună actriţă, acordat ex-aequo Ioanei Flora şi Mariei Dinulescu. De asemenea, filmul a mai obţinut Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril (14 - 22 noiembrie 2008). "Pescuit sportiv" a câştigat, totodată, Marele Premiu al secţiunii New Voices, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Palm Springs, care a avut loc în perioada 6 - 19 ianuarie. Filmul a avut premiera în România pe 13 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici