Afişul galei Oscar 2012 celebrează opt decenii de cinema

Afişul celei de-a 84-a gale de decernare a premiilor Oscar, ce va avea loc pe 26 februarie 2012, a fost dat publicităţii de Academia de film americană şi prezintă celebra statuetă alături de imagini din opt filme din tot atâtea decenii de cinema.

364 afișări
Imaginea articolului Afişul galei Oscar 2012 celebrează opt decenii de cinema

Afişul galei Oscar 2012 celebrează opt decenii de cinema (Imagine:www.oscars.org)

Cele opt pelicule reprezentate pe afişul din acest an sunt: "Pe aripile vântului/ Gone with the Wind" (1939), "Casablanca" (1943), "Uriaşul/ Giant" (1956), "Sunetul muzicii/ The Sound of Music" (1965), "Naşul/ The Godfather" (1972), "Şoferul doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy" (1989), "Forrest Gump" (1994) şi "Gladiatorul" (2000).

Toate au câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, mai puţin unul - "Uriaşul", de George Stevens, premiat însă pentru regie.

Pe afiş se mai regăseşte sloganul "Celebrate the movies in all of us" (Să sărbătorim filmele din noi)

"Fie că este vorba de o primă întâlnire sau de o reuniune cu prietenii sau rudele, filmele sunt o parte importantă din amintirile noastre", a spus preşedintele academiei, Tom Sherak. "Premiile Academiei americane nu numai că onorează excelenţa acestor filme, dar şi sărbătoresc ceea ce înseamnă ele pentru noi, din punct de vedere al culturii din care facem parte şi individual", a mai spus acesta.

Procesul de votare pentru stabilirea nominalizărilor la Oscar a început după ce miercuri au fost expediate buletinele de vot celor 5.783 de membri ai Academiei de film americane. Aceştia trebuie să îşi trimită opţiunile pentru fiecare categorie până pe 13 ianuarie, urmând ca nominalizările să fie anunţate pe 24 ianuarie.

Gala premiilor Oscar 2012, ce va fi prezentată de actorul Billy Crystal, va fi transmisă live de la Kodak Theatre de la Hollywood pe 26 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici