Află cine este fata cu care se săruta Elvis Presley în celebra fotografie "The Kiss"

Identitatea femeii care se săruta cu Elvis Presley pe o scară din spatele unui teatru, surprinsă astfel într-o fotografie realizată în 1956 şi devenită ulterior celebră, a fost dezvăluită de revista americană Vanity Fair.

1119 afișări
Imaginea articolului Află cine este fata cu care se săruta Elvis Presley în celebra fotografie "The Kiss"

Află cine este fata cu care se săruta Elvis Presley în celebra fotografie "The Kiss" (Imagine: Vanityfair.com)

Barbara Gray, în prezent în vârstă de 75 de ani, care locuieşte în oraşul Charleston, le-a spus editorilor revistei Vanity Fair că nu şi-a dezvăluit identitatea după atât de mulţi ani în căutarea faimei sau a banilor.

"Voiam doar ca numele meu să apară pe blestemata aia de fotografie", a spus ea.

Barbara Gray afirmă că se săturase să fie cunoscută de publicul american doar ca "femeia necunoscută" surprinsă alături de tânărul Elvis Presley pe scările din spatele Mosque Theater din oraşul american Richmond.

Fotograful Alfred Wertheimer a spus că nu a întrebat-o pe tânăra femeie cum o cheamă atunci când a realizat fotografia, iar aceasta nu i-a dezvăluit niciodată numele său.

Fotografia a fost expusă la Muzeul de artă Smithsonian din Washington la începutul anului 2010. Wertheimer a pozat atunci alături de această fotografie, apărând astfel în mai multe ziare americane. Barbara Gray l-a contactat atunci pe Facebook şi i-a trimis un mesaj.

"Eu sunt fata din fotografia «The Kiss». Am o poveste bună pentru tine", i-a scris Gray fotografului.

Însă Alfred Wertheimer, care de-a lungul anilor a auzit multe femei pretinzând fiecare că era femeia misterioasă din fotografie, nu a răspuns la început. Povestea spusă de Barbara Gray a fost difuzată însă la câteva posturi de radio şi a ajuns în cele din urmă la redacţia revistei Vanity Fair, care a confirmat spusele femeii.

Fotografiile din albumule de familie pe care le are Barbara Gray, realizate la mijlocul anilor 1950, reprezintă "o oglindă vie" a femeii misterioase ce apare în fotografia "The Kiss", iar argumentul care i-a convins pe editorii de la Vanity Fair are legătură cu înălţimea fetei. Gray are o înălţime de doar un metru şi 50 de centimetri, iar potrivit experţilor, tânăra din celebra fotografie avea exact aceeaşi înălţime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici